Nazad

Suđenje zbog zazidavanja OK Radija ponovo odloženo

Izvor: OK Radio - U fokusu - Sreda 20.12.2023 - 10:32

Suđenje Stefanu Iliću, direktoru “Colosseum gest” - a, zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo i zazidavanje dela redakcije OK Radija, odloženo je još jedan put.

Foto: S.Tasić/OK Radio

Razlog odlaganja je taj što okrivljeni Ilić nije imao advokata.

Kako je pojasnio, ponovo se dogovorio sa advokatom koji ga je ranije zastupao, pa mu otkazao usluge.

Kako je rekao, dogovorio se sa njim o ponovnom angažmanu, ali je on morao na službeni put.


Kako je za krivično delo za koje se tereti predviđena kazna zatvora do osam godina, prisustvo  branioca je obavezno, te je sud napomenuo da će mu dodeliti advokata po službenoj dužnosti.

Kako nisu bile ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa, sud je doneo rešenje da se on i ne održi.


Naredni je zakazan za 11. januar sledeće godine.

Podsetimo, kao investitor nelegalnog objekta, u ime “Colosseum gest” - a pojavljuje se Stefan Ilić, protiv kojeg je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju.

Inače, iza kladionice kockarnice “Colosseum game”,  za čije je potrebe investitor “Colosseum gest” izvodio radove,  stoji Dejan Nikolić Kantar, a nominalni vlasnici su različiti.

Osnovni sud u Vranju odložio je pre mesec dana suđenje Stefanu Iliću.

Razlog tadašnjeg odlaganja suđenja je bio taj što je Iliću preporučeno mirovanje od strane lekara specijaliste Ortopedske ambulante u DZ u Vranju, nakon  “pada i povrede kolena”.


Ilić je dostavio podnesak 21. novembra, u kom moli sud da se glavni pretres ne održi, a u prilog tome dostavio je i lekarski izveštaj, koji je potpisao lekar specijalista Dušan Aleksić, gde se konstatuje da je povredio desno koleno.

Ilić je “dobio terapiju i određeno mu je mirovanje u trajanju od nedelju dana”, rečeno je u Osnovnom sudu.

Takođe, protiv Ilića se vodio još jedan proces, koji se odnosio na radove zbog kojih mu se sada sudi, a usled kojih je zazidan i OK Radio.

Sud je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora,  za dela koja su mu se u tom predmetu stavljala na teret.


Nakon žalbe tužilaštva, slučaj  je vraćen na ponovno suđenje, ali je i ono nedavno odloeno, ali sada zbog problema koje Ilić ima sa digestivnim traktom.

 

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: