Nazad

Vranjanac u karantinu na kruzeru zbog koronavirusa

Izvor: OK Radio,Telegraf, DN017 - U fokusu - Petak 07.02.2020 - 08:53

Minijaturne sobe veličine jednog teretnog lifta, sa malim lavaboom i skučenom policom za TV, krevetom poput bolničkog i zavesom kao pregradom - tako izgleda jedna od kabina kruzera "Dijamantske princeze", a svaka od njih je, zapravo, mini-karantin iz kog gosti ne smeju da izađu.

Vranjanac na kruzeru. Foto: Privatna arhiva

I tako najmanje 14 dana. Pa još 14 ako se, u međuvremenu, neko od 3.700 putnika razboli.

Oni su, tako, na luksuznom brodu zarobljeni u svojim kabinama, u strahu i neizvesnosti, jer situacija teoretski može da potraje i mesecima.

Oni ne mogu da koriste restorane ni barove, prostorije za pušenje i zabavu, praktično ne mogu da uživaju ni u jednom sadržaju zbog kojeg su, zapravo, došli na brod.

Umesto toga, ograničeni su na nekoliko kvadrata. Karantin je već jednom produžen i svaki novi oboleli produžio bi ga za još 14 dana.

Slike unutrašnjosti kabine "Telegrafu" je ustupio portal dn017, a Vranjanac koji je sve fotografisao radi na kruzeru sa još 11 Srba opisao je kako izgleda brod-karantin, koji se nalazi u Japanu.

- Moram da kažem da mi nismo pod ključem, mi smo samo zamoljeni da ne napuštamo brod. Došli su lekari i objasnili kakva su pravila da bi se sprečilo širenje infekcije. Putnicima nije dozvoljen izlazak iz kabina. Mi zaposleni radimo normalno, ali sa maskama i rukavicama, a hrana i piće dostavljaju se po sobama - kazao je B. A. (25) iz Vranja, sa kojim je portal dn017 u kontaktu.

I drugi srpski putnici javljali su se sa ovog kruzera, a kako kažu, odmor iz snova pretvorio im se u noćnu moru.

Ipak, panike nema, a ima dovoljno maski, kaže naš sagovornik iz Vranja.
Ono što putnike najviše brine jeste neizvesnost kada će moći da napuste svoje kabine.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: