Nazad

Vranjanci za porez duguju 36 miliona

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Sreda 13.02.2013 - 13:50

Prvu tromesečnu ratu poreza na imovinu u 2013. godini Vranjanci će plaćati bez povećanja, na osnovu prošlogodišnjih poreskih rešenja.

Ilustracija

Prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi, dugovanja građana za porez na imovinu na kraju 2012. premašila su 36 miliona dinara.   

Prosečna tržišna vrednost kvadrata stambenog prostora u Vranju na osnovu koje se obračunava osnovica poreza je oko 69.000 dinara.

U naplati, vlasnik stambenog prostora ukoliko živi u objektu ima pravo na 50 odsto oslobađanja od poreskog kredita.  
 
Uz prvu ratu poreza 15. februara građani su u obavezi da uplate i naknadu za zaštitu i unapređivanje životne sredine u iznosu od 8,4 dinara po kvadratu stambenog prostora.

Iz lokalne poreske administracije napominju da ukoliko se ne ispoštuje 15. februar kada dospeva za plaćanje prva tromesečna akontacija poreza na imovinu, od 16. februara na dospelu obavezu obračunavaće se kamata koja na godišnjem nivou iznosi 20 odsto.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: