Nazad

Vranje dobija prave "mini izbore"

Izvor: OK RADIO - U fokusu - Petak 05.04.2013 - 10:43

Gradska vlast u Vranju odlučila je da se izbori sa Savete Mesnih zajednica, zakazani za 28. april, održe po svim izbornim pravilima koja važe i za lokalne izbore.

Čekanje u redu za glasanje na pravim izborima

Prema odlukama Komisije za sprovođenje izbora, oni će biti održani kao da su pravi - ažuriraju se birački spiskovi, kandidature se podnose uz overene potpise, propisan je način izbora, izgled biračkog mesta, način formiranja Saveta...

Ovoga puta, poučen ranijim iskustvima kada je na izborima za MZ doolazilo čak i do fizičkih obračuna zainteresovanih, Grad Vranje odlučio je da ovi izbori dobiju najviši mogući nivo.

Tako će za 43 MZ u Vranju i devet u vranjskoj Banji, zainteresovani morati da podnesu kandidature kao za prave izbore. Neophodno je deset overenih potpisa birača, uz još sijaset dokumenata.

Zainteresovani detalje mogu da pogledaju na linku http://www.vranje.org.rs/dokumenta.php .

Inače, za Savete MZ ima ukupno nešto preko 800 mesta za zainteresovane.

Ovo će biti, ocenjuju poznavaoci, dobra priilika da stranke odmere snage i vide kolika im je podrška u biračkom telu, nešto manje od godine dana od poslednjih parlamentarnih izbora.

Na prošlim izborima za Savete MZ, pre četiri godine, glavni protivkandidati bili su članovi vladajuće koalicije, SPS i DS.

Slična „trka udvoje“ očekuje se i ovom prilikom, samo što će takmaci biti SPS i SNS, uz značajnu želju URS-a i DS-a da i oni dobiju značajaan dao kolača.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: