Nazad

"Firga" nastariji srpski fudbaler?

Izvor: OK RADIO - Lokalni sport - Utorak 29.05.2012 - 09:51

Dragan Stojanović Firga, u martu mesecu ove godine ušao je u 55-tu godinu života, a još uvek je aktivan fudbaler u FK Pavlovac, članu Pčinjske okružne lige.

Stojanović
Igra na poziciji štopera, komandant je odbrane. Specijalnost su mu slobodni udarci, gde sa preko 30 metara udaljenosti postiže evrogolove. 
 
- Igraću sve dok me zdravlje služi, u ekipi sam od najmlađeg igrača stariji 40 godina, ali moja misija je da ta deca shvate da je fudbal i sport način života bez poroka osnova za stvaranje zdrave porodice – kaže za Stojanović.
 
Inače, Stojanović je počeo da igra fudbal u FK Dinamo davne 1970. godine. Na vrhuncu karijere otišao je u kragujevački Radnički gde se zadržao svega šest meseci da i potom prešao u Radnički iz Niša. 
 
Za Radnički je, Prvoj ligi eks Jugoslavije, igrao tri i po godine, i bio član ekipe koja se nastupala u prestižnom međunardnom kupu EUFA. 
 
Po povratku iz Radničkog igrao je za FK Jumko, a po rasformiranju istog, prvo godinu dana bio u niškoj Moravi, a potom u Dinamu, sve do 1995. godine. 
 
Tada se vraća u rodni Pavlovac gde do dana današnjeg nastupa za istoimeni klub.
Paralaelno sa aktivnim igranjem, bavio se i trenerskim poslom.  

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: