Nazad

Janković kandidat za najboljeg mladog košarkaša Evrope

Izvor: OK RADIO - Lokalni sport - Ponedeljak 24.12.2012 - 10:31

Vranjanac Nikola Janković (18), juniorski reprezentativac Srbije, član belgijskog šampiona, ekipe Šarlroa, u najužem je izboru za najboljeg mladog igača Evrope. Vest je stigla iz sedišta FIBA.

Janković

Kandidati za najboljeg mladog igrača su: Alehandro Abrines (Barselona, Španija), Davis Bertans (Partizan, Letonija), Mario Hezonja (Barselona, Hrvatska), Nikola Ivanović (Budućnost, Crna Gora), Nikola Janković (Šarlroa, Srbija), Sergej Karašjov (Trijumf, Rusija), Klemen Prepelić (Olimpija, Slovenija), Dario Šarić (Cibona, Hrvatska), Jonas Valančijunas (Toronto, Litvanija), Leo Vesterman (Partizan, Francuska).

Glasanje traje preko oficijelnog sajta Fiba Evropa do 31. januara. Zatim sledi izbor stručnjaka, što će sve zajedno dati najboljeg mladog igrača.

Janković je presrećan što je u društvu najboljih mladih košarkaša Evrope.

- Predlog FIBA Evropa je veliko priznanje za mene, moje saigrače i stručni štab juniorske reprezentacije, ali i za Šarlroa – izjavio je za medije Janković.

Janković se nametnuo na juniorskom EP za juniore. Sa Nikolom Radičevićem je predvodio Srbiju do kontinentalne bronze. Obojica su izabrani u najbolju petorku šampionata.

- Malo nam je neodstajalo da se popnemo na najviši stepenik. Ali, već sledećeg leta imaćemo priliku da se na SP u Pragu domognemo zlata. Imamo kvalitet, želju, samo da nas zdravlje posluži – navodi Janković.

U Šarlroa se upisao kao najmlađi prvotimac u istoriji kluba. Kao najmlađi igrač u seniorskom timu, odličnim radom i talentom nameće se kao jedan od oslonaca trenera Đovanija Bocija, koji je imao presudnog uticaja što je ispred mnogobrojnih ponuda daleko poznatijih klubova izabrao Šarlroa.

- Važni su mi minuti, a ne da sedim na klupi i zavaravam se kako „igram“ u poznatom timu. Ogovara stil košarke Šarloe, sloboda u igri, koju dopušta Boci - kaže Janković.

PROFIL
ROĐEN: 13.2.1994. u Vranju

KLUBOVI: Ekonomac, FMP, Crvena zvezda, Šarlroa
USPESI: srebro na juniorskom EP 2011, bronza na juniorskom EP 2012, član najbolje petorke na juniorskom EP 2012.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: