Nazad

Peša najbolji u Nemačkoj

Izvor: OK RADIO - Lokalni sport - Nedelja 10.06.2012 - 09:20

Milan Pešić Peša (33), trener u Internacionalnoj košarkaškoj akademiji u Berlinu, nastavlja sa velikim uspesima vodeći mlađe kategorije.

Pešić
U 2011. godini bio je proglašen za najboljeg mladog trenera u Nemačkoj, nakon osvajanja prvenstva u mlađim kategorijama sa dečacima rođenim 1994. godine. 
 
- Priznanje izuzetno godi, lično najveću satisfakciju za svoj rad doživeo sam kada mi je čestitao igračka i trenerska legenda Svetislav Pešić, koji vodi Akademiju u Berlinu. Ne mogu da zaboravim ni slavlje nakon poslednje utakmice u plej ofu kada sam se našao na ramenima dečaka sa kojima sam ostvario veliki uspeh – kaže Pešić.
  
Mladi trener ponikao je u vranjskom Jugu, od mlađih kategorija do seniorskog tima sa uspehom je nastupao na poziciji pleja. 
 
Nije se mirio sa prosečnošću i svoju igračku karijeru nastavio je na Kipru, a potom poziv je stigao iz berlinske Albe gde je nastupao za drugi tim. 
 
Nažalost, njegovu igrački uspon omela je povreda.
 

- Ako ne mogu više da igram na profesionalnom nivou, zašto da se ne oprobam kao trener, razmišljao sam. Poznanstvo sa Svetislavom Pešićem bilo je presudno. Krenuo sam da treniram mlađe kategorije u jednom manjem nemačkom klubu. Naravno, moj košarkaški mentor bio je Pešić. Radio sam po njegovom programu – kaže Pešić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: