Nazad

ABA liga organizuje "mehur"?

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Četvrtak 13.08.2020 - 13:09

Nova sezona ABA lige bi mogla da se odigra u drugačijem, nikada ranije viđenom sistemu.

Mogućnost odigravanja šampionata u turnirskom formatu
Početak Regionalnog prvenstva je pomeren za 2. oktobra zbog pandemije koronavirusa.
 
Iako deluje da će se košarka sigurno igrati u ABA ligi ove sezone, to možda bude na drugačiji način nego uobičajeno.
 
U pitanju je mogućnost odigravanja šampionata u turnirskom formatu.
 
"Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprekorno organizujemo turnir poštujući sve mere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji", izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.
 
Kako ističe, promena formata takmičenja i prepuštanje organizacije dela sezone Igokei bi povoljno uticali na Banjaluku i Republiku Srpsku.
 
"Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome", dodao je Dodik.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: