Nazad

ABA: Radnički izgubio u Stožicama

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Petak 21.12.2012 - 11:44

Košarkaši Radničkog poraženi su u Ljubljani od Olimpije sa 81:75 u 14. kolu regionalne ABA lige.

Miroslav Nikolić

Timu Miroslava Nikolića to je sedmi poraz u sezoni, dok su Ljubljančani stigli do osme pobede.

Radnički je dobro počeo meč, sličnao kao i protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali je u nastavku pao i ovim porazom se odaljio od borbe za završni turnir.

Ratko Varda predvodio je srpski tim sa 20 poena i pet skokova, 15 je dodao Birčević, a 12 Vajt. Na drugoj strani briljirao je Jaka Blažič koji je 24 od ukupno 34 poena postigao u prvom poluvremenu, a dobar je bio i Bejns sa 16 poena i 13 skokova.

Duel u Stožicama odlično je počeo po srpski klub pošto su na samom startu trojke pogodili Vajt i Birčević. Domaći tim je do kraja prve deonice ipak uspeo da se vrati i na prvi dvominutni tajm-aut je otišao sa prednošću od dva poena – 20:18.

Iako je meč otvorio trojkom, veoma loš u prvom poluvremenu bio je prvi igrač Radničkog Teriko Vajt koji je iz igre pogodio samo jednom iz šest pokušaja, a promašio je i dva bacanja. Međutim, razigrani su bili centri Kragujevčana Stefan Birčević i Ratko Varda koji su držali priključak za Olimpijom.

Birčević je imao u prvom delu 11 poena, a Varda je ekplodirao sa 15. Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Blažič sa 24 pa je nakon 20 minuta rezultat bio izjednačen (41:41).

Drugo poluvreme počelo je izjednačeno, slično kao i prvo, ali onda je usledio veliki pad Radničkog. Kragujevčani su u 23. minutu vodili sa 46:43, a četiri minuta kasnije domaćin je nakon velike serije imao prednost od osam poena (56:48). Miroslav Nikolić nije prekidao seriju domaćina tajm-autom, pa je domkaćin imao plus pet pred poslednjih deset minuta (59:54).

Odlučujući period Radnički je bolje počeo, pre svega u odbrani i poenima Birčevića u 35. minutu stigao je do izjednačenja (64:64). Usledila je trojka Bubnića na drugoj strani, Radnički se držao do pred sam kraj kada je domaćin postigao pet vezanih poena i tako prelomio meč (76:68 u 39. minutu).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: