Nazad

ABA: Solnok šokirao Partizan!

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Nedelja 16.12.2012 - 19:14

Košarkaši Partizana izgubili su u Mađarskoj od Solnoka sa 70:68, u 13. kolu ABA lige.

ABA: Solnok šokirao Partizan!

 Do šokantnog trijumfa Solnok je stigao devet sekundi pre kraja poenima Kalvea, a priliku da izbori produžetak propustio je Leo Vesterman.

Partizan je očajno počeo utakmicu, u prvom poluvremenu je gubio i sa 18 poena razlike, ali kada je početkom poslednje deonice preokrenuo i prvi put poveo delovalo je da će uspeti da izvuče pobedu.

U samom finišu crno-beli međutim nisu uspeli da se odlepe i pretrpeli su poraz od najlošije ekipe u ligi, što im je treći neuspeh u sezoni. Drugi Gordon je bio jedini igrač koji je odigrao na svom nivou u ekipi Duška Vujoševića sa 20 poena i 13 skokova, a pored njega jedini dvocifreni bio je Davis Bertans sa 12 poena.

U sastavu nije bilo reprezentativca Anđušića, a Čakarević nije ulazio u igru. Domaćina su predvodili Bader sa 18 poena i sedam skokova i Kalve sa 16 poena.

Crno-beli su loše otvorili duel u Mađarskoj i u prvih pet minuta postigli su samo tri poena od kojih jedan sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani Marton Bader je pravio dosta problema srpskom šampionu pa je Solnok vodio 10:3 posle pet minuta.

Ništa bolje Partizan nije igrao ni u nastavku prve deonice iako je imao čak 13 slobodnih bacanja u tom periodu. Domaći tim pogodio je nekoliko trojki i u 9. minutu imao je velikih plus 12 (24:12). Prva deonica završena je sa devet poena prednosti Solnoka (26:17).

Sa očajnom igrom ekipa Duška Vujoševića nastavila je i u drugoj četvrtini. Previše promašenih slobodnih bacanja, previše izgubljenih lopti imali su crno-beli, pa je dopmaći sastav iz minuta u minut uvećavao prednost koja je u 17. minutu iznosila ogromnih 18 poena (41:23).

Do kraja prvog poluvremena Partizan je u igru vratio Dru Gordon koji je u prvih 20 minuta bio jedina svetla tačka u timu Duška Vujoševića sa devet oena i pet skokova. Upravo njegovim poenima je i završen prvi deo sa 47:35 za domaćina.

Ni u trećoj četvrtini Partizan nije briljirao u napadu, ali zato jeste u odbrani. Drugo poluvreme počelo je poenima uz faul Kalvea (50:35), a od tog trenutka pa do kraja treće četvrtine crno-beli su napravili seriju 17-4 i pred poslednjih deset minuta imali su samo dva poena deficita.

Seriju iz treće Partizan je produžio i na početak četvrte četvrtine, pa je uz još pet vezanih poena prvi put na utakmici poveo (57:54). Delovalo je da će to slomiti otpor domaćina, ali to se nije dogodilo. Domaći tim uzvratio je sa četiri vezana poena, a u nastavku utakmice igralo se ’koš za koš’.

U samom finišu domaćin je imao više snage i energije i ostvario je iznenađujuću i za njih veliku pobedu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: