Nazad

ADEKO KUP: BiH namučila "orlove"

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 05.08.2012 - 12:37

Srpski košarkaši dobrano se preznojili u drugoj pobedi na turniru u Ljubljani.

  kom poslednjeg perioda "probudio" se u prvom poluvremenu neprimetni Teletović, razigrali su se Rajt i Kikanović, pa je selekcija Bosne i Hercegovine ponovo povela u 33. minutu (77:73).

Za "orlove" dodatni problem u tom trenutku predstavljale su četiri lične greške obe "četvorke", Mačvana i Ercega. Uprkos tome, usledila je serija Srbije od 10:0, uz dve trojke i sjajne asistencije Teodosića, pa je šest minuta pre kraja rezultat iznosio 86:80 u korist tima Dušana Ivkovića. 

Protivnik je dva minuta pre kraja poslednji put zapretio trojkom Đedovića, kada je stigao na samo poen zaostatka (89:90), ali su Paunić sa linije slobodnih bacanja, Teodosić atraktivnom blokadom nad Rajtom, i Tepić trojkom odbili napad za nedostižnih 95:89.

Nakon toga selektor Bosne i Hercegovine, Aleksandar Petrović dobio je tehničku, pa zatim i isključujuću grešku, pa je Srbija sa linije slobodnih bacanja povećala prednost. 

"Kao i posle utakmice sa Hrvatskom, ne možemo ni sada da kažemo smo igrali slabo . Međutim, evidentno je da lako dajemo, ali u pojedinim fazama igre još lakše primamo poene. Ubacili smo 101 poen, ali ako želimo da igramo takmičarsku košarku, nikako ne smemo da primimo 91 poen", rekao je posle pobede selektor Dušan Ivković.

On je naglasio da Bosna i Hercegovina ima izuzetno talentovan tim, u kome prednjači Mirza Teletović koji igra u velikoj formi.

"Mislim da smo primili previše lakih, naivnih, nepotrebnih poena. Pre svega mislim, da smo protivniku omogućili previše slobodnih bacanja. Drugo, iz finti pika, u odnosu pre svega na Kikanovića , primili smo previše lakih poena. Bosna je imala čak 19 asistencija. Imali smo mnogo problema kada smo igrali bez Teodosića. Tendencija bosanskog tima je bila da obori ritam i to im je u dobroj meri uspelo zonskom odbranom. U tim trenucima smo igrali ispod ritma, totalno smo izgubili agresivnost. Ipak, ovo je samo pripremna utakmica. Iz nje možemo da izvučemo mnoge pouke, napravimo analizu, nastavimo da radimo", zaključio je Ivković. 

SRBIJA: Teodosić 29 (5 sk, 11 as), Tepić 9 (6 sk, 3 as), Rašić 2 (1 sk, 2 as), Paunić 5 (4 sk, 1 as), Bjelica 2, Savanović 18 (5 sk, 1 as), Kešelj 6 (6 sk), Erceg 15 (3 sk), Mačvan 4 (6 sk), Musli, Nedović (1 sk) Štimac 11 (4 sk) 

BIH: Avdibegović, Mašić 9, Brkić, Naletilić, Rajt 19 (8 sk, 12 as), Mitrović 3, Kikanović 21, Teletović 19, Peršić 2, Đedović 16, Sinanović 2 

Srbija poslednjeg dana turnira, u nedelju, igra protiv domaćina Slovenije. I taj duel, kao i prethodna dva, zakazan je za 18 časova. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: