Nazad

ADEKO KUP: "Orlovi" odbranili trofej

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 06.08.2012 - 12:48

Reprezentacija Srbije ponovo najbolja na prijateljskom turniru u Sloveniji. Posle Hrvatske i BiH pobedila i domaću selekciju - 80:75 (19:17, 20:17, 26:16, 15:25). Miloš Teodosić MVP turnira.

  Izabranici Dušana Ivkovića pobedili su i u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremnom turniru "Adeko kup".

Posle trijumfa nad Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, uspešno su slovenačku epizodu priprema priveli kraju trijumfom nad domaćom selekcijom.

"Zmajčeki", izabranici Bože Maljkovića, nisu uspeli da odgovore istom merom na uglavnom dobru i koncentrisanu igru "orlova". Svi igrači u dresovima Srbije upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji je bio Nemanja Nedović sa 15 poena i četiri skoka.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a sadašnji Lijetvus Ritasa, zaslužio je dobrom igrom aplauze slovenačke publike. 

Reprezentacija Srbije je sa njim na terenu povećavala vođstvo sve do maksimalnih "plus 22" (74:52, 33. minut).

Ipak, Ivkovićevi puleni dopustili su rivalu da se u finišu vrati u igru (od vođstva 77:56 do konačnih 80:75), pa je s vremena na vreme bilo i nervoze na terenu. Stoga su, zbog kraćeg sukoba, isključeni Vladimir Lučić i Jaka Blažić.

Selektor Ivković je, pored povređenog Krstića , danas odmarao Kešelja, Muslija i Paunića , dok je Miloš Teodosić na parketu proveo samo osam minuta u prvoj četvrtini. 

Duško Savanović postigao je devet poena, a Aleksandar Rašić osam, dok je u domaćoj selekciji najefikasniji bio Zoran Dragić sa 18.

Našoj reprezentaciji posle utakmice uručen je i trofej namenjen najboljoj selekciji, a Duško Savanović i Miloš Teodosić izabrani su i u idealnu petorku turnira.

Ovogodišnji turnir svim selekcijama dobro je došao kao priprema za kvalifikacije za prvenstvo Evrope, koje počinju 14. avgusta.

SRBIJA: Teodosić 2, Tepić 7, Rašić 8 (4as), Bjelica 7 (4sk), Ilić 4 (5sk), Savanović 9 (4sk), Anđušić 2, Erceg 5 (4as), Mačvan 8 (5sk), Nedović 15 (4sk, 3/3 za tri), Štimac 6, Lučić 7 poena

SLOVENIJA: Rupnik, Rojc 6, Murič 2, Blažić 11, Nahbar 2, Zagorc, Zupan 7, Vidmar, Balažić 13, D. Lorbek 9, Krušić 7, Z. Dragić 18 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: