Nazad

Alen Omić želja Partizana mt:s

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 05.07.2012 - 15:01

Talentovani slovenački centar mogao bi karijeru da nastavi u redovima srpskog šampiona.

Prema pisanju slovenačkog sajta košarka.si Alen Omić igrač Zlatoroga mogao bi da pojača centarsku liniju Partizana mt:s. Slovenci tvrde da je talentovani 20-godišnjak želja trenera Duška Vujoševića.

Omić je nedavno postigao usmeni dogovor da iz Zlatoroga pređe u Olimpiju, ali nema sumnje da je interesovanje srpskog šampiona više godi mladom Slovencu, koji je izrazio želju da pređe u veći klub. Rekao je da će odluku o tome gde će nastaviti karijeru doneti po završetku Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina (od 12. do 22. jula, u Sloveniji).

Eventualnim dolaskom Omića, Partizan na platnom spisku i dalje ne bi imao iskusnog centra jer trenutno za tu poziciju konkurišu Nemanja Bešović (20) i Nikola Milutinov (17). Slovenac bi bio treći stranac u timu, crno-beli dres već nose Letonac Bertans i Francuz Vesterman.

Omić je prošle sezone u ABA ligi prosečno postizao 9,5 poena (6,2 skoka), u domaćem šampionatu imao je bolji učinak (11,1 poen, 7,1 skok po utakmici).

Zlatorog je minulu sezonu završio na poslednjem mestu ABA lige sa skorom 2-24, a zanimljivo je da je jednu od pobeda ostvario upravo nad Partizanom mt:s (72:62 u osmom kolu). Omić je na toj utakmici postigao šest poena za 16 minuta provedenih na parketu. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: