Nazad

Ana dobra, Kuznjecova sjajna

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 21.04.2012 - 21:46

Selektor Fed kup tima Srbije najavio dalju borbu za prolaz u finale, a Svetlanu Kuznjecovu "izazvao" da opet odigra dobro kao u subotu.

Moglo je da bude mnogo bolje, ali važno je da imamo realne izglede za konačnu pobedu, rekao je posle subotnjih singl partija Dejan Vraneš.

Strateg naše selekcije nije se mnogo bavio pobedom Jelene Janković nad Pavljučenkovom, a osetilo se u njegovom glasu da žali što Ana Ivanović protiv Svetlane Kuznjecove nije uspela da povisi na 2:0.

"Jelena je stvarno dobro odigrala, Ana takođe, ali je, nažalost, izgubila. Kuznjecova je za mene bila iznenađujuće dobra", rekao je Vraneš.

"Sve što smo mislili i sve ono što joj je inače slaba strana, ona je danas pogađala. Igrala je hrabro, taktički odlično i na momente nije imala slabu tačku. Kada je napravila brejk na početku trećeg seta, Ana više nije mogla da se vrati... Naravno, bilo bi bolje da je 2:0, ali i ovaj rezultat nam daje nadu. Idemo dalje".

U našem timu nema dileme ko će igrati u nedelju, ali Šamil Tarpiščev mogao bi lako da izostavi Pavljučenkovu i ubaci Mariju Kirilenko.

"Spremni smo na sve promene, mada ni tu nema mnogo opcija. Znamo da će Kuznjecova igrati sa Jelenom drugi meč, jer je mala verovatnoća da će je Tarpiščev zameniti posle ovakve partije. Protiv Ane može da igra Pavljučenkova ili da je zameni Kirilenko. Daćemo sve od sebe u svakom slučaju".

Vraneš se još jednom osvrnuo na sjajnu partiju Kuznjecove.

"Dobra strana njene današnje igre je što sada mora to da ponovi dva dana zaredom. Iskreno se nadam da se to neće dogoditi".

Prema rečima Ane Ivanović, Kuznjecova je "lepo raspoređivala loptice i bilo mi je teško da joj pročitam servis".

"Mislim da nisam loše reternirala, ali izgubila sam dosta poena na onim niskim lopticama, na kojima inače ne grešim i koje volim da igram. Ostaje mi da se oporavim i u nedelju nastavim da igram sa dosta samopouzdanja, jer stvarno mislim da sam u formi i da dobro treniram i igram".

Ana je priznala da je razočarana zbog poraza, međutim, ona ne očekuje da to raspoloženje ostavi traga na njen sledeći meč.

"Važno je da to ostavim za sobom i da probam da uspostavim dominaciju od prvog poena. Gledala sam Pavljučenkovu malo protiv Jelene. Ako ona bude i sutra na terenu, sigurna sam da ću sa Dejanom napraviti dobar plan".
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: