Nazad

Ana hoće da uživa u Igrama

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 23.07.2012 - 14:12

Ana Ivanović, najbolja srpska teniserka, čeka debi na Olimpijskim igrama. Raduje je druženje sa našim sportistima.

  Nestrpljiva. Tako se najbolje može opisati emotivno stanje naše teniserke u predvečerje Olimpijskih igara u Londonu.

"Olimpijske igre su u ovoj godini najlepši i najvažniji događaj. Povlačenje sa takmičenja u Pekingu je verovatno najveće razočarenje u mojoj karijeri. Osećam da dugo čekam i sada želim da izvučem maksimum i uživam u tom iskustvu", rekla je Ivanovićeva.

Ona je pre četiri godine trebalo da debituje na OI, gde je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje neke od medalja, ali se isprečila povreda palca. U London ide s velikim ambicijama, nišani jednu od medalja.

"Definitivno mi je to cilj. Nikada ne polazim od toga da pobedim samo jedan ili dva meča. Uvek izuzetno želim pobede i motivacija je velika. Ali kada je u pitanju tako veliki i važan događaj kao što su Igre, zaista je važno razmišljati korak po korak, meč po meč", objasnila je ona.

Ivanovićeva je priznala da jedva čeka da počne najveći sportski događaj na svetu.

"Uzbuđenje je veliko. Dugo čekam priliku da se takmičim na OI. Odrasla sam gledajući srpske sportiste kako se takmiče na Igrama i biće predivan osećaj da i sama konačno učestvujem", istakla je srpska teniserka.

Kao najlepša sećanja iz detinjstva sa OI, Ivanovićeva je navela uspehe srpskih košarkaša i odbojkaša.

"U detinjstvu sam volela da gledam OI, a posebno košarku. Ipak, jedna od najlepših uspomena je sećanje kada su naši odbojkaši osvojili zlatnu medalju u Sidneju 2000. godine. Volim da gledam ekipne sportove. Na sreću, naši sportisti su tu uvek postizali uspehe, čime je sve mnogo uzbudljiivije", kazala je ona.

Ivanovićeva je dodala i da će pokušati da nađe vremena da odgleda i nastupe drugih srpskih sportista na OI.

"Na sreću, imala sam priliku da u Pekingu provedem neko vreme sa našim sportistima. Stanovala sam sa Minjom Najdanovski i postale smo prijateljice. Takođe sam se sprijateljila sa mnogim sportistima iz našeg tima i radujem se što ću ponovo da ih vidim. Nažalost, Vimbldon je veoma daleko od olimpijskog sela i imajući u vidu problem sa saobraćajem, ne verujem da ću imati mnogo prilike da odlazim tamo kada počne turnir. Biću dosta zauzeta jer igram singl i miks dubl sa Nenadom Zimonjićem", zaključila je najbolja srpska teniserka.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: