Nazad

Ana stigla u Moskvu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 19.04.2012 - 16:31

Teniserke Rusije i Srbije sastaju se u subotu u Moskvi. Naše kompletne

Selektor Dejan Vraneš za meč sa Ruskinjama ima na raspolaganju kompletan tim, posle dužeg vremena.
 
Domaćin je favorit, iako Šamil Tarpiščev ne može da računa na dve najbolje rangirane teniserke - Šarapovu i Zvonarevu - ali naša reprezentacija može makar da skupo proda svoju kožu!
 
Jelena, Ana i ostale devojke imaju istorijsku šansu i prava je šteta što nisu bile u ovoj poziciji kada su se obe nalazile na vrhuncu karijere. Ovako je prevashodna želja da pruže svoj maksimum, a rezultat je u tom slučaju teško prognozirati...
 
"Pobeda je naš veliki cilj i mislim da imamo dobre izglede da to uradimo, iako nam je skor u duelima sa Rusijom dosta loš (0:3). Kompletne smo, svi u timu su pozitivni i znamo da nas očekuje vrlo uzbudljiv vikend", rekla je Ana posle svog prvog treninga u dvorani Megasport.
 
Kao i ostale naše igračice, imala je dosta zamerki na zemljanu podlogu, koju je u dvorani teško napraviti tako da bude kvalitetna.
 
"Teren i dalje nije u dobrom stanju. Dosta je mekan, ali sam ipak zadovoljna urađenim na treningu. Očekujem da se tokom preostalih dan-dva još bolje prilagodimo i da budemo spremne za vikend. Biće isto i nama i njima, pa neka pobedi bolji".
 
Rusiju predvodi 21. na svetu, Marija Kirilenko, ali u singlu može da zaigra i bilo koja od preostale tri teniserke - Anastasija Pavljučenkova (22), Svetlana Kuznjecova (27) i Jelena Vesnina (78).
 
"Oslabljene su, ali imaju veliki izbor igračica, tako da još ne znamo sa kim ćemo se suočiti. Važno je da svaku partiju igramo kao meč za sebe i da se potrudimo da na bilo koji način osvojimo poene", istakla je Ivanovićeva, trenutno 15. na WTA listi.
 
Ana je dodala da očekuje punu dvoranu i da joj neće smetati ako Rusi budu bučno navijali za svoje teniserke.
 
"Svi više volimo da igramo pred punim tribinama. Znamo da ovde živi mnogo naših ljudi i verujemo da ćemo imati njihovu veliku podršku".
 
"U Fed kupu ima dosta aspekata sa strane koji utiču na rezultat. Veći je psihološki pritisak, jer ne igraš samo za sebe, nego za ekipu i zemlju, ali kada se sve sabere - mislim da možemo da pobedimo Rusiju".
 
Žreb polufinala na rasporedu je u petak, a prve dve singl partije u subotu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: