Nazad

Ana: Što pre da zaboravim...

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 03.07.2012 - 14:27

"Nisam se prilagodila. Azarenka je imala odgovor na sve što sam uradila", izjavila Ivanovićeva posle eliminacije u osmini finala Vimbldona.

Ana Ivanović završila je takmičenje na Vimbldonu nakon što joj je Viktorija Azarenka zadala jedan od najubedljivijih poraza u karijeri - 6:1, 6:0.

Srpska teniserka tako opet nije uspela da dosegne do četvrtfinala grend slema, koje je poslednji put igrala još 2008. godine.

"Veoma sam razočarana, pogotovo jer rezultat ne govori kako je zaista bilo na terenu. Mislim da sam bila mnogo bliža, mnogo ravnopravnija. Jednostavno, šta god da sam probala da odigram, Viktorija je imala odgovor. Ponekad sam pokušavala i previše, to je prouzrokovalo greške. Tajming mi je bio loš", izjavila je za "Žurnal" Ivanovićeva.

Ana je posle furioznog početka Azarenke uspela da smanji na 1:4, a onda se ispostavilo da je to jedini gem koji je osvojila na meču. Baš posle toga stavljen je krov na Centralni teren, jer je pala kiša u Londonu i Ana je tada stala.

"Ogromna je razlika bila kada su postavili krov. U početku je bilo mnogo hladno, posle potpuno drugačije, prijatno i mnogo lepše. Dosta toplije. Loptica je bila sporija i mogla sam da igram duže poene nego pre toga. Nisam se prilagodila, želim ovaj meč što pre da zaboravim", rekla je 14. teniserka sveta, koja je prvi put igrala u takvim uslovima.

Ona je rekla da se sada okreće narednim ciljevima ove sezone, a to je plasman na završni Masters i finale Fed kupa.

"Najvažniji je da igram na Mastersu u Istanbulu. Svakako postoji mogućnost, možda ću morati da odigram nekoliko turnira više nego što bih želela. Nakon toga želim da osvojim titulu u Fed kupu u Pragu. To bi nam mnogo značilo, jer ljudi mnogo prate to takmičenje. Muškarcima je pomoglo kada su osvojili Dejvis kup, to im je bila odskočna daska, nadam se da će i nama", istakla je Ana Ivanović. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: