Nazad

Ana za vođstvo Srbije od 2-1.

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Nedelja 22.04.2012 - 16:02

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu i našem timu donela vođstvo od 2-1 u polufinalu FED kupa u Moskvi.

Ivanovićeva je do trijumfa u trećem duelu polufinalnog susreta slavila sa 3:6, 6:0, 6:3, a naredni meč u Moskvi igraju Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova.

Naš tim je poveo preko Jankovićeve, koja je pobedila Pavljučenkovu sa 6:4, 6:3, dok je potom Kuznjecova bila bolja od Ivanovićeve sa 6:2, 6:2, 6:4.

Ana je loše započela meč, pošto je odmah Pavljučenkovoj dozvolila da dođe do brejka i povede sa 1:0. Ruskinja je potom i udvostručila svoju prednost, a od tada je sigurnom igrom samo nastavila svoj niz i sa još dva oduzeta servisa Ivanović došla do 5:0. Srpska teniserka je u narednom gemu, u kojem je Pavljučenkova servirala za set, došla do brejka agresivnom odbranom i tako konačno osvojila svoj prvi gem na susretu. Ana je nastavila sa dobrom igrom i u naredna dva gema, smanjila je na 5:3, ali je Ruskinja u devetom uspela da se odbrani i osvoji set sa 6:3.

Srpska teniserka je značajno bolje započela drugi set, a to se videlo i u rezultatu, pošto je odmah došla do brejka. Potom Pavljučenkovoj još dva puta nije dala da osvoji svoj servis, ali ni da dođe do šanse za brejk, pa je u šestom gemu servirala za izjednačenje u setovima, u čemu je i uspela.

Ivanovićeva je u trećem setu samo nastavila tamo gde je stala u drugom, sigurno je servirala i dolazila do brejkova, a Pavljučenkova joj nije ni pružala veći otpor. Srpska teniserka je tako u četvrtom gemu već imala seriju od 10-0 za vođstvo od 4:0. Ruskinja je konačno u narednom gemu osvojila svoj servis, ali joj je Ana odmah uzvratila za 5:1. Pavljučenkova je, ipak, uspela da osvoji naredna dva gema, od kojih je drugi bio na servis Ivanovićeve, ali je srpska teniserka već u sledećem dobila meč za vođstvo Srbije od 2-1.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: