Nazad

ATLETIKA (EP): Emire, majstore!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 28.06.2012 - 19:44

Emir Bekrić pobedio u polufinalnoj trci na 400 metara sa preponama i sa državnim rekordom Srbije ušao u finale na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju! Ubedljivo najbrža polufinalna grupa.

Sjajni Emir Bekrić!

Odavno Srbija nije imala dobrog preponaša, ali 21-godišnji Emir Bekrić uliva nadu da u toj atletskoj disciplini imamo čemu da se nadamo u budućnosti.

U današnjoj polufinalnoj trci na 400 metara sa preponama na EP u Helsinkiju, Bekrić je trčao fenomenalno.

Krenuo je iz osme staze, vodio bitku sa Estoncem, Englezom i Nemcem, i na kraju je pobedio u vremenu 49.37, što je njegov najbolji rezultat i ujedno novi državni rekord Srbije!

Još pre starta trke, prilikom predstavljanja takmičara, videlo se da je Emir opušten. Nasmejao se u kameru, namignuo i pokazao tri prsta.

Odlično je trčao od starta trke, a najveća pretnja bili su mu Nemac Georg Flajšner,Estonac Rasmus Magi i Englez Nejtan Vudvord.

Takav je na kraju bio i poredak. Bekrić je u finišu uspeo da "nadtrči" rivale i u vremenu 49.37 pobedio. U polufinale se plasirao i Nemac Flajšner (49.52).

Koliko je Emirov rezultat veliki i značajan govori i podatak da je to peti rezultat uopšte ove sezone(!), a ostale tri polufinalne grupe bile su sporije i po tridesetak stotinki u odnosu na onu u kojoj je trčao srpski preponaš.

Bravo, Emire! 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: