Nazad

ATLETIKA (EP): Ivana, šta ti bi?!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Sreda 27.06.2012 - 16:13

Asmir Kolašinac ušao u finale u bacanju kugle, a Tatjana Jelača u bacanju koplja. Neuspeh Ivane Španović.

 Asmir Kolašinac obavio je posao prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu za atletičare u Helsinkiju. Srpski bacač kugle izborio je plasman u finale. Rezultatom 19,62 metra zauzeo je peto mesto u kvalifikacionoj Grupi A, odnosno ukupno deseto mesto.

"Imam dva dana da se odmorim, a finale je uveče i tada je organizam budniji", izjavio je Kolašinac. 

Drugi Srbin u istoj disciplini Božidar Arnautović bacio je kuglu 18,69 metara što mu je bilo dovoljno tek za 21. mesto, pa nije prošao dalje.

U finale se plasirala Tatjana Jelača u bacanju koplja. Hitnula je koplje na daljinu od 57,29 metara što je njen najbolji rezultat ove sezone. Ušla je u finale sa ukupno 11. rezultatom u kvalifikacijama.

"Cilj je ispunjen. U finalu ću bacati opušteno, a mogu bolje nego u kvalifikacijama. Važno je da sam se vratila i Olimpijske igre polako ulaze u prvi plan", rekla je Jelača. 

Ivana Španović nije ispunila očekivanja. Rezultatom 6,33 metara zauzela je tek 11. mesto od 15 skakačica u dalj. Za ulazak u finale nedostajalo joj je šest centimetara.

"Skok mi je bio nesiguran i tehnički i po zaletu. Vetar se često menjao tokom trčanja, zalet mi unosi nesigurnost u sve ostalo…", rekla je Ivana Španović. 

Emir Bekrić se domogao polufinala u trci na 400 metara, jer je u kvalifikacijama istrčao tu deonicu za 50,73.

"Biće potrebno da idem ispod 50 sekundi ako želim da uđem u finale", rekao je Bekrić, koji će se za finale boriti u četvrtak oko podneva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: