Nazad

ATLETIKA: Iz Novog Sada u London

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 16.06.2012 - 11:37

"Očekujemo dobre rezultate, jer je ovo poslednja šansa da se atletičari kvalifikuju na EP u Helsinkiju i među poslednjim za OI u Londonu", kaže Slobodan Branković pred atletsko prvenstvo Srbije u Novom Sadu.

Na stadionu "Karađorđe", u Novom Sadu, u subotu i nedelju biće održano pojedinačno državno prvenstvo za seniore, koje će ujedno biti poslednja provera pred start Evropskog atletskog prvenstva u Helsinkiju.

Za naše najbolje atletičare, a prijavljeno ih je više od 400, to će biti poslednja prilika da se izbori norma za EP, a još važnije - jedna od poslednjih da se još jedan broj srpskih sportista domogne Olimpijskih igara u Londonu.

Trenutno, ta brojka iznosi 112, a ukoliko u Novom Sadu i potom Helsinkiju naši atletičari budu beležili odlične rezultate, imaćemo još dužu kolonu iza barjaktara Novaka Đokovića na otvaranju Igara, 27. jula. Generalni sekretar Atletskog saveze Srbije (ASS) Slobodan Branković rekao je da je državno prvenstvo najvažnije nacionalno takmičenje na kome će učestvovati više od 400 atletičara.

"Takmičenje se održava u 42 discipline i trajaće tri dana. Očekujemo dobre rezultate, jer je ovo poslednja šansa da se atletičari kvalifikuju na EP u Helsinkiju i među poslednjim za OI u Londonu", rekao je Branković.

Jedan od aduta je desetobojac Mihail Dudaš.

"U dobroj sam formi i naredna dva dana na stazi ću pokazati da sam spreman za visok plasman, kako na EP, tako i na Olimpijskim igrama. Daću sve od sebe, a nadam se da i rezultat neće izostati. Drago mi je da je Novi Sad domaćin državnog prvenstva, najlepše se osećam kada se takmičim u svom gradu", rekao je Dudaš na promociji takmicenja u Novom Sadu.

Plasman na EP u Helsinkiju, koje je na programu od 27. juna do 1. jula, izborio je još jedan srpski desetobojac Igor Šarčević.

"Zimus sam imao manjih problema sa povredama, ali sam vredno radio. Veoma važna sezona je pred nama, nadam se da ću kao i Dudaš ispuniti normu za London", rekao je Šarčević.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličević rekao je da je taj grad "uvek imao atletsku kulturu i rado podržavao razvoj kraljice sportova".

"Posle prvog zatvorenog atletskog objekata u Srbiji, domaćini smo ovog velikog takmičenja. Ovaj grad voli atletiku i ovde je to sport koji se trenira masovno", rekao je Pavličević.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: