Nazad

ATLETIKA: Marija Vučenović treća na svetu!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 12.07.2012 - 13:12

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja zablistala na Svetskom juniorskom prvenstvu u Barseloni.

Bronza za srpsku atletiku!

Kopljašica Marija Vučenović krenula je stopama Ivane Španović, Tatjane Jelače i Mihaila Dudaša, koji su zablistali pre četiri godine na SP u Bidgošču.

Ona je u finale svoje discipline ušla sa tek sedmim rezultatom, da bi u sredu nadmašila lični rekord za gotovo dva metra i hicem od 57,12 metara zauzela treću poziciju.

"Konačno je stigla do medalje koja joj je uvek izmicala za koji centimetar, konačno se trud isplatio", likovao je trener Dragiša Đorđić.

Đorđić je prvog dana takmičenja konstatovao da se samo Šveđanka i Kineskinja izdvajaju kvalitetom, što se pokazalo tačnim, jer su upravo one uzele zlatnu i srebrnu medalju.

Sofi Flink je u poslednjem hicu zabeležila impresivan rezultat 61,40 metara, dok se iza nje plasirala Šijing Liu, a Vučenovićeva morala da se zadovolji srebrom. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: