Nazad

ATLETIKA: Ne može se bez Telekoma!

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 19.06.2012 - 14:54

Telekom Srbija i Atletski savez Srbije potpisali su danas novi godišnji ugovor o sponzorstvu koji podrazumeva podršku kompanije nacionalnoj selekciji i atletičarima u narednoj sezoni.

Atletika je "kraljica sportova", jedan od bazičnih sportova. Telekom Srbija, kao kompanija koja pomaže mnoge sportske organizacije i klubove, pre dve godine prepoznala je da se u srpskoj atletici dešava nešto pozitivno.

Stajući uz Atletski savez Srbije, Telekom je pokazao jasnu nameru da bude podrška mladim atletičarima koji imaju šta da kažu na međunarodnim stazama, šljaci...Stoga je današnji čin potpisivanja novog sponzorskog ugovora u zgradi Telekoma na Dorćolu, samo logičan nastavak partnerstva koje traje i koje će, kako se nadaju obe strane, trajati.

"Kad smo pre ti godine postali prvi sponzor Atletskog saveza, naša ideja nije bila samo da pomognemo finansijski, već, pre svega, da skrenemo pažnju drugih kompanija i društva na atletiku i da pomognemo napore da se atletika vrati na staze stare slave. Iza ovih mladih atletičara stoje ozbiljni rezultati i zato smo još više sigurno da je atletika, kao temelj sportova, zaslužila kontinuiranu podršku, ne samo Telekoma, već i drugih kompanija", rekao je generalni direktor Telekoma Branko Radujko na ceremoniji potpisivanja sponzorskog ugovora.

Radujko je izrazio nadu da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, atletičari osvojiti neku medalju, a na Olimpijskim igrama da izbore bar neko finale u svojim dicsiplinama.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović zahvalio se Telekomu na novom sponzorskom ugovoru.

"Telekom Srbija ima veoma značajnu ulogu u razvoju srpske atletike, pogotovo u poslednje tri godine. To je primer društveno odgovorne kompanije, koja pomaže razvoj osnovnog, bazičnog sporta. Cilj Atletskog saveza nije samo podrška profesionalnim sportistima, već i promovisanje ovog sporta i zdravog života. To je dovelo do toga da ćemo imati najbrojniju ekipu od svih individualnih sportova na OI u Londonu", rekao je Jevrosimović.

Srpsku atletiku u Londonu predstavljaće, za sada, 14 atletičara, a očekuje se da još dvoje obezbezde "olimpijske vize".

Posle reči čelnika Telekoma i ASS, sgrupi srpskih atletičara i njihovim trenerima podeljeni su novi modeli smart telefona Motorola Motolux.

 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: