Nazad

ATLETIKA: Tomašević, Munćan i Nava u finalu

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Subota 30.06.2012 - 15:07

Marina Munćan i Goran Nava plasirali se u finala trke na 1.500 metara, a Dragana Tomašević u disciplini bacanje diska.

I dan posle velikih uspeha Emira Bekrića i Asmira Kolašinca, srpski atletičari nastavili su da beleže dobre rezultate na Evropskom prvenstvu u atletici u Helsinkiju.

Marina Munćan, Dragana Tomašević i Goran Nava plasirali se u subotu u finala.

Munćan je prvu polufinalnu trku na 1.500 metara završila sedma u vremenu 4:12,33 minuta i sa ukupno 12. rezultatom izborila mesto u finalu, koje je zakazano za nedelju u 17 sati.

U istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji, isto je učinio i Nava. Na gotovo istovetan način kao i Munćan. On je u prvoj polufinalnoj trci zauzeo osmo mesto, rezultatom 3:41:96 minuta. Međutim, druga polufinalna trka je bila znatno sporija, pa je kao ukupno 12. prošao dalje.

Tomašević je u kvalifikacionoj grupi bacila disk 61.65 metara i kao četvrta se plasirala u finale, koje je na programu u nedelju od 19,00. Bolji rezultat od Dragane imale su samo Nadin Miler iz Nemačke (64.49), Sandra Perković iz Hrvatske (62.01) i Melina Rober - Mišon iz Francuske (61.86). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: