Nazad

Babović odlazi u junu

Izvor: Novosti - Nacionalni sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:16

 Fudbaler Partizana Stefan Babović rekao je da mu je dosta omalovažavanja i da je odlučio da napusti klub već u narednom prelaznom roku.


 

Babović je od početka sezone do sada nizao sve bolje partije, bio je na meti zbog crvenog kartona u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Genku, a sada trener Avram Grant ima puno poverenje u njega.

Dogodilo nam se nešto što je teško i objasniti i prihvatiti, ali smo znali da moramo da guramo dalje, da se kroz dobre igre u prvenstvu iskupimo pred našim navijačima. Pritom svi u Srbiji godinama jure naš skalp, tako da nije bilo nimalo lako doći do situacije u kojoj se trenutno nalazimo, a to je da nas šest kola pre kraja sezone samo teorija deli od pete uzastopne titule”, rekao je Babović

U poslednjih nekoliko meseci mnogi su pokušali da omalovaže uspeh ‘crno-belih’, a posle polufinala Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom počelo je da se govori kako večiti rival ima najbolji tim u Srbiji. 

Najbitnije je da smo mi na pragu pete uzastopne titule, da se i dalje pitamo u našem prvenstvu. Sve dok mi ređamo trofeje u našoj riznici, neka priča ko šta hoće. Iskreno, malo iritiraju te priče, jer posle Zvezdinih pobeda protiv nas stiče se utisak da su oni uradili nešto neverovatno, osvojili maltene ponovo Kup šampiona, a kada mi osvajamo trofeje, uvek se baca mrlja na rezultat. Slična prašina se dizala i prošle sezone kada smo prošli dalje u Kupu, a Zvezda pobedila u revanšu”, naglasio je Babović, “Čestitaću Zvezdi i ovom prilikom na prolazu u finale. Ipak, ne treba bežati od činjenice da je to polufinale Kupa i da Zvezda još ništa nije osvojila, a da smo mi nadohvat titule. Mogu da razumem da smo dosadili ljudima zbog uspeha u poslednje vreme, ali to ne znači da je motiv kod nas manji. Naprotiv, čini mi se da je iz godine u godinu sve veći”. 

Babović je za kraj razgovora za “Večernje novosti” istakao da se bliži rastanak sa Partizanom. 

Najverovatnije ću napustiti Humsku. Vreme je da odem, za dve godine sam osvojio dva trofeja, treći je vrlo blizu. Promene u igračkom kadru bi mogle da se odraze na učinak tima, biće dosta odlazaka, ali verujem da će mlađi igrači stasati na pravi način. U stvari, siguran sam, jer će pored sebe da imaju veličine kakve su Saša Ilić i Zvonimir Vukić”, rekao je Babović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: