Nazad

Bez objašnjeja od Ljajića

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Utorak 29.05.2012 - 18:19

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas mu Adem Ljajić nije objasnio tačno zašto nije želeo da peva himnu na prijateljskom meču sa Španijom.

"Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio", rekao je Mihajlović za sajt FŠ.
 
On je dodao da je Ljajić trebalo ranije da mu kaže da postoji neki problem, a ovako ga je doveo pred "svršen čin".
 
Odlukom da ne peva himnu, fudbaler Fiorentine prekršio je Sporazum o ponašanju koji su potpisali svi igrači kada je Mihajlović postao selektor."Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama", dodao je Mihajlović.
 
On je podsetio da je, po dolasku na čelo reprezentacije najavio da će imati dva cilja - plasman na SP 2014. i promena mišljenja o Srbiji u međunarodnim organizacijama."Svaki igrač treba da bude oprimer, na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju", istakao je selektor.
 
Ljajićev otac, Sahmir ranije danas u izjavi Tanjugu izvinio se svima koje je povredio postupak njegovog sina i dodao da ne želi da se preko leđa mladog fudbalera vode politička prepucavanja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: