Nazad

‘Bilo je ružno jer je zlatan naš čovek’: Legenda Crvene zvezde o uvredama na račun Ibrahimovića: ‘UEFA nas gleda drugim očima!’

Izvor: Hot Sport, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 24.02.2021 - 13:44

Pred revanš Milana i Crvene zvezde (2:2) očekivanja su izneli, legenda crveno-belih i Dušan Savić i nekadašnji trener Partizana Ljubinko Drulović.

Timu Dejana Stankovića je neophodna pobeda ili remi uz određen broj golova, a Savić veruje da je moguće da se eliminiše slavni Milan.
 
On je prognozirao 1:1 na poluvremenu, a 2:2 na kraju i da će crveno-beli preko penala proći dalje.
 
– Za mene je to praznik, kada se sastaju dva bivša šampiona Evrope i sveta. Takvim utakmicama sam kao igrač se uvek radovao i sada kao navijač je ista stvar. Uživanje nam malo kvari osećaj bez publike. Možda se sada gleda sa malo manje emocija, jer nju diže atmosfera, a nju dižu navijači. Sve deluje malo prazno u dušu, jer znate unapred da neće biti publike. A mi smo unapred znali da će je biti i divili smo se tim ambijentima. Postoji mala gorčina zbog nesrećne korone, ali to ne umanjuje našu ljubav prema fudbalu i želju da sutra eliminišemo Milan, rekao je Savić prilikom gostovanja na TV Prva.
 
Drulović je poručio da je utakmica na „San Siru“ u četvrtak od 21 sat važna i za celokupan srpski fudbal.
 
– Ovo nije samo utakmica važna za Zvezdu, nego i za srpski fudbal, jer je Zvezda jedini naš preostali predstavnik. Zvezda nema šta da izgubi, gledajući ekipe i rezultat iz prve utakmice. Milan je na papiru favorit, ali i Dule dobro zna da autsajderi mogu da pobede. Možda će Milan igrati sa boljom ekipom, jer su izgubili derbi sa Interom. Dejan Stanković dobro zna italijanski fudbal i dobro će pripremiti tim. Možda Milan nije više tako veliki klub kao pre 10 ili 15 godina, rekao je Drulović.
 
Savić se potom dotakao i teme vređanja Zlatana Ibrahimovića u Beogradu, zbog čega je UEFA pokrenula istragu.
 
– Neko je nepotrebno to uradio. Ibrahimović je kao prvo naš čovek. Pokazuje vrlo često svojim incidentima da je odavde. Zaista nepotrebno. Ne znam šta se desilo, nije mogao Zlatan sa tribina da ugrozi ekipu, ali opet ne vidim razlog da UEFA podiže istragu. Bilo je takvih primera u prošlosti, i gorih od toga. Ne znam šta će biti, a bilo je ružno. Čudi me kada UEFA nije pokrenula tužbu kada je crni fudbaler Menhengladbaha pljunuo belog igrača Bajerna, tada ništa nije bilo, poručio je Savić, pa dodao:
 
– Kada su srpski klubovi u pitanju – UEFA nema iste kriterijume. UEFA je nekad bila odraz stamene politike, ali oni su sada pod uticajima centara moći i lobista. Srbija je meta na svim poljima. Ne znamo na kraju ni šta se desilo sve…
 
Drulović je saglasan da UEFA drugim očima gleda naše klubove.
 
– Mi znamo da nas gledaju drugačijim očima. Opet, nije lepo i domaćinski. Znamo da nas prate, pod budnim okom smo UEFA, a volimo da budemo kontra, poručio je Drulović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: