Nazad

Biti ili ne biti za Orlove, brine povreda Milosavljeva

Izvor: Mozzart sport, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 16.06.2019 - 13:13

Trijumf od šest golova razlike protiv Švajcarske u Novom Sadu donosi Srbiji drugo mesto u Grupi 2, ali i pobeda sa golom razlike vodi četu Nenada Peruničića na kontinentalni šampionat 2020. godine kao jednu od četiri najbolje trećeplasirane selekcije

Kilavo je počelo! Samo dva boda, bez pobede FOTO: Free Images
Kilavo je počelo! Samo dva boda, bez pobede, iz četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine upalilo je alarm u taboru rukometne reprezentacije Srbije, ali posle ubedljivog trijumfa nad Belgijom u gostima, vidi se svetlo na kraju tunela.
 
Pred poslednje kolo računica je jasna – bilo kakva pobeda protiv Švajcarske četu Nenada Peruničića vodi na šampionat Starog kontinena u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Naime, Orlovi bi sa dva boda u Sprskoj Atini bili sigurni kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih selekcija. Brisao bi se kiks remi sa Belgijom na startu u Zrenjaninu, i u novofomiranoj tabeli trećeplasiranih Srbija bi imala tri boda (bod protiv Hrvatske i dva protiv Sajdžija).
 
Protiv Švajcaraca (18.00) naša selekcija igra u Novom Sadu u SPENS-u. Jesenas su Sajdžije bile bolje – 29:24. Tada je Srbija bila u nokdaunu, Peruničić je tek preuzeo reprezentaciju, krenulo se od nule, bez uvređenih zvezda i zvezdica koje su se oprostile od dresa sa državnim grbom.
 
Pobeda od šest golova razlike donosi Srbiji drugo mesto u Grupi 2 iza neprikosnovene Hrvatske. Međutim, neće biti lako protiv Švajcaraca koje predvodi jedan od najboljih bekova na svetu Endi Šmid. Iskusni srednji bek brani boje nemačkog Rajn Nekar Levena iz Manhajma, a protekle sezone je bio treći strelac Lige šampiona. Sajdžije će takođe imati veliki motiv da se prvi put kvalifikuju na šampioant Starog kontinenta. Jednom su učestvovali i to 2006. godine, ali su tada bili domaćini, pa nisu morali da igraju kvalifikacije.
 
Svestan je selektor Nenad Peruničić uloga u ovom meču, ali veruje da će uz pomoć punih tribina u Novom Sadu da padne Švajcarska.
„Nadamo se velikom broju ljudi koji će dati maksimalnu podršku da dođemo do nečega važnog za novu generaciju. Svesni smo gde jesmo i koliko možemo. Skromni smo, ništa veliko još ništa nismo ni pravili. Vodimo se sa stvarima da nam treba vremena za napredak. U Srbiji smo navikli da nemamo strpljenja za neke stvari. Zato ne tražimo alibi. Potpuno verujem mojim momcima i da smo spremni za najveće moguće izazove. Verujem u našu pobedu. Verujem da će ovi momci opet pokazati ono što gradimo. Ova ekipa momaka se ne plaši ničega, ima jak karakter i veliki motiv za dokazivanjem. Samo gledamo ka napred, nema koraka unazad“, hrabri svoje pulene nekada proslavljeni as svetskog rukometa.
 
Problem za Srbiju bi mogla da bude povreda najboljeg golmana Lige šampiona protekle sezone, Dejana Milosavljeva. Sada već bivši čuvar mreže šampiona Evrope Vardara, a od naredne sezone rukometaš nemačkog Fuhsea iz Berlina, imao je peh u sredu u Leuvenu.
„Uz sve malere i povrede, moram reći, prosto je neverovatno da smo ovog puta u situaciji da je neizvestan nastup Milosavljeva. Povredio se na zagrevanju u Belgiji i osetio bol pri kraju utakmice. Navikli smo da nam neko fali i zato ima momaka koji mogu da popune i budu zamena“, istakao je Peruničić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: