Nazad

Blater: Oštrije kazne za Srbiju

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 15.12.2012 - 15:55

Prvi čovek FIFA Sep Blater izjavio je da planira da razgovara sa Mišelom Platinijem o oštrijim kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu.

Sep Blater

UEFA je u četvrtak kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Osim toga, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

U petak se pojavila informacija da će se UEFA žaliti na odluku sopstvene Disciplinske komisije, a Blater je dan kasnije iskazao zabrinutost oko toga kakva je poruka poslata tako blagim kaznama.

„Ne samo rasizmu, već i diskriminaciji nije mesto u fudbalu, i postoji nulta tolerancija prema tome“, rekao je Blater, „Tek sam u petak saznao odluku u kaznama za Srbiju i siguran sam da ćemo se obratiti UEFA, pošto za rasizam i diskriminaciju treba da uslede oštre kazne. Razgovaraću sa Platinijem, ali ne znam da li on ima ikakav uticaj na Disciplinsku komisiju“.

Podsetimo, engleski fudbaler Deni Rouz se posle meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine žalio da su ga navijači vređali na rasnoj osnovi, što su iz FSS izričito negirali.

Pojedini mediji su posle objavljivanja kazne isticali da je FSS kažnjen manje nego Niklas Bentner zbog toga što je nosio logo sponzora na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, što je zabranjeno.

„Ne mogu da intervenišem pred Disciplinskom komisijom UEFA. Čitajte između redova i tu vam je odgovor“, rekao je Blater upitan šta misli o tome.

Švajcarac je, ipak, ponovio da bi želeo da vidi mnogo oštrije kazne.

„Ne znam detalje slučaja kojim se bavila Disciplinska komisija UEFA, ali je stav FIFA prema rasizmu i diskriminaciji nulta tolerancija. Zatražićemo detalje, ali ponavljam da u našoj organizaciji za takve stvari tražimo veoma veoma oštre kazne. Ali, opet, rasizam i diskriminacija su negde u fudbalu, ali ne dolaze iz njega, već iz društva“, naglasio je Blater.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: