Nazad

Borovčanin brani titulu protiv Turčina

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Ponedeljak 23.04.2012 - 13:44

Nenad Borovčanin, šampion Evrope u teškoj kategoriji u verziji WBO u Loznici neće braniti titulu u meču s Nemcem Mariom Stajnom, kako je bilo najavljno, već će mu protivnik u ringu biti Turčin Varol Vekiloglu.

Razlog ove promene je prihvatanje žalbe koju je uložio prvi čovek „Prime Time Berlin“, Roberto Role, Komisiji za titule Svetske bokserske organizacije, jer Stajn nije boksovao duže od godinu dana, a Turčin je prvi na listi čekanja u WBO Evrope.

Žalba je usvojena, ali promena nije zabrinula šampiona.


"Pripremam se za svakog protivnika isto, treniram punom parom u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta gde imam odlične uslove. Treneri Miroslav Borovčanin i Nebojša Čurović ne dozvoljavaju da imam i jedan neiskorišćen sekund na treningu. Sparing sa tri različita boksera nije ni malo lak, ali to je put do pobede u ringu. Milan Piperski, Mane Marčeta i Zvjezdan Vidaković i ja se menjamo u ringu na sparingu, tako da se različiti ritmovi borbe smenjuju, a forma ide uzlaznom putanjom.

Svakako da će Vekiloglu biti najveći test u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali to me čeka iz meča u meč, jer sada boksujem samo sa najboljima. Loznica je grad boksa i ne sumnjam da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će Lagator nakon dugo godina "proključati" i dati domaći zadatak ostalim gradovima kako se navija na sportskim manifestacijama.

U ring ulazim, kao i uvek, sa jednim jedinim ciljem, a to je pobeda, jer moja opcija nije poraz. Koliko je ko trenirao i koliko ko zna o boksu, videće se u ringu. Vidim da i Vekiloglu obećava završnu reč u ringu, ali ću se potruditi da moje „reči“ u ringu budu malo teže od njegovih i da obradujem sve svoje navijače zbog kojih želim da kao pobednik podignem srpsku zastavu posle meča", rekao je Nenad Borovčanin. 


Varol Vekiloglu ima 28 godina, rođen je u Berlinu gde i živi, ali je turskog porekla iako nnastupa pod nemačkom zastavom. Ima učinak od 19 (11 nokautom), tri remija i samo jedan poraz. Od šampionskih pojaseva osvajao je titulu šampiona nemačke i titulu šampiona Evrope u IBF verziji.

"Borovčanina čekam još od 2010 godine kada je trebalo da boksujemo na stadionu Šalkea u predborbi Kličku, ali je tada u poslednjem momentu borba otkazana, pa je on boksovao protiv Očienge. Drago mi je da ovaj put ne bira on protivnika, već komisija WBO. Pripremam se u Antaliji u Turskoj sa trenerom Henri Ginterom , a šta ću pokazati u meču i kakav čas boksa ću održati Borovčaninu vidće se u ringu. Realno, bolji sam od njega i pobediću ga pre isteka 12. runde“,samouveren je Varol Vekilogulu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: