Nazad

"Braća Rusi" ulažu još više!

Izvor: Sportske - Nacionalni sport - Nedelja 26.08.2012 - 18:05

Jedan od članova upravnog odbora Crvene zvezde Dušan Mrakić demantovao da se ruska kompanija meša u kadrovsku politiku kluba. Mrakić najavio još veća ulaganja ruskog giganta u Zvezdu.

Dušan Mrakić je pored Petra Škundrića jedan od najzaslužnijih za dolazak ruske kompanije Gasprom u Crvenu zvezdu.
 
Mrakić tvrdi da će Rusi još više da ulažu, ali da neće da se mešaju u rad kluba.
 
"Gasprom je ponosan sponzor našeg kluba koji se nikada nije mešao u rad kluba, kadrovska ili sportska pitanja i niikada nije želeo da bude član izvršnih organa kluba. Naš sponzor učestvuje u radu kluba kroz poseban organ Veće klupskog saveta koji čine ugledni članovi srpskog društva i imamo potpunu saglasnost oko svih pitanja. Mi iz Crvene zvezde znamo da su ljudi koji ne vole Zvezdu i naši sportski protivnici ljubomorni na nas zbog ugovora sa Gaspromom.
 
Kako i ne bi bili kada je Gasprom najveća svetska kompanija a Zvezda spada u privilegovano društvo svega tri kluba u svetu koji imaju čast da im ova kompanija bude sponzor. Vidite koliko se veliki Milan bori da udje u to društvo.Zvezda i Gasprom imaju odličnu saradnju, zahvalni smo ovoj kompaniji za svaki dinar koji daje klubu i ta saradnja će veoma brzo biti značajno proširena kako je i najavljeno na zajedničkoj konferenciji za štampu u aprilu ove godine kojoj je prisustvovao i premijer Srbije Ivica Dačić", rekao je Mrakić.
 
Mrakić smatra da je jedini problem kluba zdravstveno sanjte Đorđa Stefanovića i ne razume napade na klub koji se događaju paralelno sa napadima na košarkaški i vaterpolo klub Crvena zvezda.
 
"Što se našeg kluba tiče, nalazimo se u procesu punog formiranja organa posle izbora a u skladu sa dinamikom formiranja Vlade i drugih državnih organa. Naš jedini "kadrovski problem" traje od jula meseca zbog zdravstvenih problema koje ima naš generalni sekretar Stefanović sa kojima je javnost upoznata, a koji rizikuje svoje zdravlje radeći svaki dan tokom proteklih meseci u klubu.
 
Dakle, molim javnost da ne naseda na provokacije. Kao i svi klubovi i velike kompanije u Srbiji imamo poteškoća u tekućem finansiranju i verujem čvrsto da ćemo ih veoma brzo uspešno rešiti. Zvezda čvrsto korača sa Gaspromom i novim sponzorima koje će javnost da upozna u narednih mesec dana.
 
Za nas je interesantno da se ovi napisi pojavljuju u trenutku kada je Zvezda oformila odličan i mlad tima sastavljen skoro isključivo od reprezentativaca, kada nam je trener postao jedan od najperspektivnijih srpskih trenera, kada igramo odlučujucu utakmicu za plasman u Ligu Evrope, kada smo blizu potpune finansijske konsolidacije i kada su meta napada i drugi klubovi iz zvezdine porodice poput košarkaškog i vaterpolo koji se uspešno uzdižu. U pravu je predsednik Vladan Lukic kada kaže da mnogima smeta jaka Zvezda", završio je član Upravnog odbora Dušan Mrakić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: