Nazad

Čavić: Voleo bih život bez bola

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Ponedeljak 06.08.2012 - 12:46

Milorad Čavić se u Londonu oprostio od takmičenja, ali ostaje uz bazen - hoće da pomogne mlađima. Ima jednu želju: da prestane da ga boli kičma.

  Milorad Čavić je osvojio olimpijsko zlato. Pre četiri godine u Pekingu, pobedio je Majkla Felpsa, ali sudije nisu priznale ono što je ceo svet video. Felpsu je pripalo zlato, "Čavketu" srebro.

Četiri godine kasnije Čavić je bio blizu nove medalje, ali mu u Londonu sreća nije bila naklonjena.

"Pravi šampioni i sportisti uvek očekuju medalju. Očekivao sam i ovde medalju, silno sam je želeo. Svi su mi, posle operacije kičme, govorili da je to suludo. Voleo bih da sam osvojio medalju baš zbog njih, hteo sam da im pokažem da mogu", rekao je Čavić za MONDO.

Posle 19 godina u sportu, Čavić se u Londonu oprostio od takmičenja. Doduše, nikad ne treba reci nikad. Međutim, Čavić je sada rešio da, pre svega, razmišlja o zdravlju.

"Želja da nastavim da se takmičim je i dalje tu, ali prestaću zbog zdravlja. Kičma me ubija! Zato ne bih više da radim na svoju štetu. Svakog čoveka nešto muči u životu, ali ova bol je nenormalna. Voleo bih bda jednog dana živim bez bola", kaže Čavić.

Upitan da li bi nešto promenio u karijeri da može da vrati vreme unazad, odgovorio je, gotovo, bez dileme i razmisljanja: "Ne bih".

"I dan danas sam srećan kad sam u bazenu, i dalje volim da plivam, niko ne mora da me tera da ulazim u bazen. Većina sportista se bavi sportom zbog novca. Ja ne. Plivanje je moja prva i najveća ljubav". Čavic se neće udaljavati od bazena. Biće tu da pomogne mlađima, da ih posavetuje, ohrabri...

Savet šampiona svakako je da će im dobro doći.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: