Nazad

Cedevita ubedljiva sa Radničkim

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Četvrtak 04.10.2012 - 09:11

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca poraženi su od Cedevite 86:68 u zagrebačkom Domu sportova, u drugom kolu ABA lige

ilustracija

Kragujevčani su na startu izgubili kod kuće od Olimpije, dok su "Vitamini" slavili u Podgorici.

Osim u prvih pet minuta klub iz Sutinskih vrela vodio je tokom celog meča, ali je Radnički uspeo da smanji razliku sa 13 na samo 4 poena, na osam minuta pred kraj. Tada se razigrao Brejsi Rajt, koji je trojkama prelomio meč.

U prvom periodu Radnički se dobro nosio sa jednim od najjačih timova u ligi, a u poslednja tri minuta Cedevita se odlepila i stekla šest poena razlike u dva navrata.

U kragujevačkom timu isticao se u tim trenucima Vortington sa osam poena, dok su domaću ekipu predvodili Andrić, Želabal i Babić.

Već na startu druge četvrtine Cedevita se serijom 5-0 odlepila na devet poena razlike i tu prednost čuvala tokom celog perioda. U finišu poluvremena razlika je kontinuirano bila dvocifrena, a trojka Grina donela je ekipi Bože Maljkovića plus 13 na poluvremenu (50:37).

Rajt i Babić kažnjavali su trojkama, Želabal igrao odlično. Na drugoj strani se sve svodilo na Vortingtonov učinak (16 poena do poluvremena).

U trećoj četvrtini Radnički je značajno zategao odbranu, pa je posle 56:43 na isteku petog minuta imao seriju 9-0 i ušao u završnih 90 sekundi četvrtine sa samo minus 4 (56:52).

Hrvatski klub je tad uspeo da se vrati u ritam, i u poslednjih deset minuta ušao sa plus sedam.

Na ulasku u poslednju četvrtinu Radnički je ponovo uspeo da pogotkom Mijatovića stigne na minus 4, ali nisu imali nikakvo rešenje za Brejsija Rajta, koji je ubacio 24 poena, uz odličan šut (4/5 za 2, 4/5 za 3, 4/4 bacanja).

Cedevita je ponovo stigla do plus 13 (77:64) i rutinski priveo meč kraju, došavši do vrlo ubedljive pobede 86:68.

Babić i Andrić su pomagali Rajtu (16 i 15 poena), a Cedevita je bila dobra u skoku (32:21, 12 od toga Želabal) i u šutu za tri (10/24, Radnički 3/19).

U kragujevačkoj ekipi Vortington je u nastavku ubacio 2 poena, za ukupnih 18, dok je Krstović bio drugi po indeksu (10p, 3s, 3a, 2 ukr.l).

U sledećoj rundi Radnički čeka Igokeu, dok Cedevita putuje u Split.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: