Nazad

Čelsijev klinac stigao u Zvezdu! (VIDEO)

Izvor: Mozzartsport - Nacionalni sport - Ponedeljak 13.08.2012 - 20:15

Aliju Đalo, poznatiji kao Kabi, 20-godišnji centralni vezista, koji je stasao u akademiji Plavaca, došao je na petodnevnu probu na Marakanu

 Crvena zvezda planira da pojača ekipu pred dvomeč s Bordoom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i na taj način poveća šanse za plasman u grupnu fazu, koje su, po svim parametrima, veoma male.

 
A osim Elija Babalja, koji bi, po poslednjim informacijama, trebalo uskoro da bude registrovan, Robert Prosinečki će na raspolaganju verovatno imati i Aliju Đala, iliti Kabija, 20-godišnjeg vezistu (visok 169 cm) koji je stasao u Čelsijevoj fudbalskoj akademiji.
 
Kako saznaje MOZZART Sport, Đalo, mlađi brat mnogo poznatijeg Janika, stigao je u ponedeljak u Beograd i treniraće sa Zvezdom do petka, kada će Prosinečki dati svoje mišljenje o tome može li Portugalac da donese kvalitet ovom timu crveno-belih.
 
Osim toga što je brat Janika Đala, popularni Kabi je i nekadašnji reprezentativac Portugala u U17 i U18 selekcijama, a rođen je u Gvineji Bisao (5. februar 1992). Prve fudbalske korake napravio je u Boavisti, a skauti Plavaca primetili su ga na Jutjubu, gde je kačio video-klipove na kojima je demonstrirao svoje umeće s loptom. U mlađim kategorijama Čelsija bio je standardan, igrao je dobro (bar taku kažu Englezi) i za rezervni tim pod trenerskom palicom Dermota Dramija, ali se, kao i mnogi, "izgubio" na putu do prvog tima, pa je u januaru 2012. otišao u kiparski AEL (tim koji je eliminisao Partizan pre nekoliko dana u kvalifikacijama za Ligu šampiona). Đalo je, međutim, u Limasolu odigrao samo četiri prvenstvena meča, pa je rešio da krene dalje u potrazi za svojom srećnom zvezdom. Da li ju je pronašao baš u Zvezdi, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno jeste da je igrač njegovog profila (izveštaji kažu da je vrlo jak na lopti, da ima brz i tačan pas...) preko potreban crveno-belima, pogotovo posle teške povrede Kadua.
 
Evo i nekoliko zanimljivosti o Đalu: nadimak Kabi dobio je po čuvenom političkom lideru Gvineje Bisao, za prvi tim Čelsija debitovao je u julu 2010, na kontrolnom meču protiv Kristal Palasa, kada je zamenio Srbina Nemanju Matića, a neki izveštaji kažu da ga su ga Plavci 2010. Boavisti platili čak pet miliona funti (ta suma nikad nije potvrđena)...
 
Pogledajte i video-klip s nekim od poteza Đala u mlađim kategorijama Čelsija...

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: