Nazad

Čović: Budžet nam je 2,2 miliona

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Subota 08.12.2012 - 00:26

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da bi ove sezone plasman u Evroligu bio ogroman uspeh za klub.

nebojša čović

Predsednik kluba odgovarao je na pitanja posetilaca Zvezdinog sajta.

Stabilno poslovanje je osnovni preduslov za dobre rezultate i važnije je od bilo kog trofeja, smatra Čović. Budžet tima koji je u seriji od 11 pobeda je malo preko 2 miliona evra, a svi domaći igrači su zaštićeni višegodišnjim ugovorima.

“Od domaćih igrača niko nema jednogodišnji ugovor. Ovaj tim je i pravljen na duže staze. A ceo naš budžet prvog tima, koji uključuje 15 igrača, šest trenera, dva doktora, fizioterapeuta i tim menadžera je 2,2 miliona evra”.

"Svake godine ćemo probati da idemo stepenik više, ali isključivo u skladu sa realnim mogućnostima. Nijedna titula ne vredi više od stabilnosti kluba. Između titule i deblokiranog računa uvek biram deblokiran račun jer samo tako možemo da dodjemo i do trofeja", rekao je Čović.

Ove sezone crveno-beli, posle slabog starta i brze promene trenera, igraju veoma dobro u Jadranskoj ligi i Evrokupu, a u seriji su pobeda.

"Svi treba da budemo svesni da je lako kad se pobedjuje, a teško kad se gubi. Silna podrška za mene predstavlja veliku čast, ali i dodatnu obavezu da sa svojim saradnicima radim još više na jačanju KK Crvena zvezda. To nije nimalo lak posao, ali je za mene to privilegija i veliko zadovoljstvo".

Na pitanje koja mu je najveća želja za ovu sezonu, prvi čovek Zvezde rekao je:

"Samo plasman u Evroligu, to je najveći trofej", rekao je Čović.

On je ponovio da su u ovom trenutku obaveze kluba oko 300.000 evra.

"One će u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije biti izmirene do 2017. godine. Ali, striktno na osnovu pravosnažnog sudskog rešenja", objasnio je Čović.

Predsednik Zvezde negirao je i da je jedan, sada opozicioni političar, prošle sezone pomogao Zvezdi da sanira velike dugove.

"Nije tačno. A da je to tačno, onda bi bilo da je taj političar i napravio dug Zvezdi, a ni to nije tačno. To se teše oni koji ne vole Crvenu zvezdu ", kazao je on.

Čović je rekao i da u ovom trenutku nema ništa novo oko eventualnog angažmana Darka Miličića, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Boston Seltiksima.

"Prvo treba da skočimo, pa tek onda da kažemo hop. A to znači da moramo da čujemo i Darkove planove i želje", objasnio je on.

Predsednik Zvezde nije odbacio mogućnost da ekipa mečeve druge faze Evrokupa igra u Beogradskoj areni.

"To zavisi od ekonomsko-finansijskih pokazatelja sa jedne, a sa druge strane od izbora stručnog štaba u smislu u kojoj hali možemo da ostvarimo veći uticaj navijača i njihove prisnosti sa događajima", naveo je Čović.

On je naveo i da trenutno nije realno razmišljati o pretvaranju košarkaškog kluba u deoničarsko društvo.

"Dok ne završimo sa unapred pripremljenim planom reorganizacije u skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da radimo bilo šta na ovu temu, a to je sve do 2016. godine", istakao je prvi čovek crveno-belih.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: