Nazad

"Crno-beli" pred Santa Klaru: Treba odigrati pametno

Izvor: RTS, OK Radio - Nacionalni sport - Sreda 25.08.2021 - 11:36

Fudbaleri Partizana Marko Živković i Nikola Terzić, gostujući na RTS-u, najavili su revanš meč plej-ofa Lige konferencije, koji crno-beli igraju u četvrtak protiv portugalske Santa Klare. Treba odigrati pametno, smatraju crno-beli, koji su pozvali navijače da ih podrže u četvrtak.

FOTO: FK Partizan
Partizan u četvrtak igra revanš meč plej-ofa za Ligu konferencije, a protivnik je portuglaska Santa Klara, koja je u prvom meču slavila trijumf od 2:1.
 
"Treba odigrati pametno, iskoristiti, ako je moguće, prvu šansu i odraditi utakmicu do kraja", rekao je Marko Živković, gostujući na RTS-u.
 
Partizan je u Portugaliji mogao i do drugog pogotka, ali pred svojim igračima mora da napadne pogodak minusa. 
 
"Ostaje žal što nismo postigli drugi gol, nama bi bilo lakše. Sada igramo pred svojim navijačima, otvorena je utakmica, biće skroz drugačije nego u Portugaliji i nadamo se prolasku", kaže Aleksa Terzić.
 
Iako je crno-belima potreban trijumf, Živković smatra da treba biti strpljiv.
 
"Ne treba žuriti, treba biti miran. Od početka ćemo igrati agresivno, na tome će šef insistirati. Ipak, ne treba srljati, insistirati da se da gol u prvih 15 minuta. Imamo 90 minuta, sigurno ćemo dati gol, verujem i dva", kaže Živković.
 
Nikola Terzić se nalazi u dobroj formi, a pre nekoliko dana postigao je svoj prvenac u dresu Partizana.
 
"Ako dobijem šansu, naravno da ću praviti probleme odbrani Santa Klare. Namestio sam gol u revanšu protiv Sočija. Pre par dana sam postigao prvenac protiv Kolubare. Ide sve kako treba. Sada je najbitnije revanš, tu treba da se pobedi", smatra Terzić.
 
Igrači su analizirali igru Santa Klare - najveća prednost im je igra po bokovima, najveća mana sporija odbrana.
 
"Nisam igrao u Portugaliji bio sam na klupi, ali sam bio tu. Imaju dosta dobrih igrača, dobra su ekipa. Najbolji su po bokovima, imaju brze igrače. To im je šema - probijaju po bokovima i centriraju, nameštaju golove", analizira Živković igru portugalskog tima.
 
"Njihova poslednja linija je sporija, igraju u formaciji sa tri igrača pozadi. Igramo kod kuće, igraćemo dosta drugačije nego u Portugaliji, napadački", kaže Terzić.
 
Utakmica između Partizana i Santa Klare igra se u četvrtak od 21.00 sat u Beogradu, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: