Nazad

Crno-beli stigli na popravni

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Četvrtak 23.08.2012 - 12:04

Trener crno-belih Vladimir Vermezović vidi početak borbe za plasman u grupnu fazu Lige Evrope kao veliki izazov i priliku za iskupljenje. Igračima podelio brošurice o rivalu. Prvi put će voditi tim na veštačkoj podlozi.

Brojna crno-bela ekspedicija doputovala je u najseverniji fudbalski grad Evrope - Tromso.

Fudbalere Partizana, članove stručnog štaba, uprave i novinare dočekalo je znatno hladnije vreme nego u Srbiji (sedam stepeni), a blaga kiša samo je upotpunila utisak pozne jeseni.

Iako lokalci tvrde da je prethodnih godina kraj leta bio topliji, jasno je da će ekipa Vladimira Vermezovića morati da se do četvrtka popodne navikne na temperaturnu razliku, kako bi potpuno spremna istrčala na teren.

Po dolasku u hotel zakazana je i konferencija za novinare na stadionu, na kojoj je šef stručnog štaba šampiona Srbije rekao šta očekuje od duela sa norveškim predstavnikom.

" Pokušaćemo da potražimo novu šansu posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiuona. Znamo da neće biti lako, Tromso je ozbiljna ekipa, disciplinovana i pravi predstavnik skandinavske škole fudbala. U njoj igraju kvalitetni pojedinci, što domaći, što strani, koji mogu da donesu prevagu sa izvanrednim trenerom", počeo je Vermezović i odmah istakao:

"Utakmica će biti veliki izazov za naš tim, ali verujem da ćemo pružiti dobru partiju. Ipak, kao što sam i ranije govorio, ništa neće biti odlučeno u prvoj utakmici, bez obzira na rezultat".

Vermezović smatra da Norvežani imaju ekipu sa jakim i organizovanim veznim redom i da će se upravo na tom delu igrališta voditi glavna bitka za pobedu i prolaz.

"Ne bih o detaljima kada je ekipa Tromsa u pitanju. Svaki igrač Partizana je dobio brošuricu sa prednostima i manama protivnika. Mi smo se ozbiljno pripremili, ali jedno je analizirati i posmatrati snimke, a drugo je naći se sa protivnikom oči u oči na terenu. Videćemo..." .
"ILIĆ I MARKOVIĆ SPREMNI"

Šef stručnog štaba "parnog valjka", za razliku od meča sa Donjim Sremom u Jelen Superligi, za prvi susret sa predstavnikom Norveške moći će da računa na oporavljene Sašu Ilića i Lazara Markovića.

"Ilić i Marković su spremni, bilo je pitanje kako će reagovati na veštačku podlogu, ali je to prošlo dobro".

Koliko Saša Ilić znači u igri šampiona Srbije najbolje se videlo na poslednjoj utakmici u Novom Sadu. Samom pojavom kapitena na okupljanju ekspedicije lako je bilo uočljivo olakšanje na licima njegovih saigrača.

"Izlazimo iz perioda koji nije rezultatski baš najuspešniji za nas. Sutrašnja utakmica može mnogo toga da promeni. Toga smo svesni i ja kao kapiten mogu da kažem u ime svih igrača da ćemo učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat pred meč u Beogradu".
"ZABIJA ODSTRANJEN ZBOG NEDISCIPLINE"

Na put u Norvešku nije poveo Libijca Muhameda Zabiju. Talentovani i problematični napadač istrošio je u poslednje vreme sve kredite kod šefa stručnog štaba.

"Nedisciplina je razlog što Zabija nije sa nama. Imao sam razumevanja za razlike u mentalitetu, drugačije shvatanje fudbala, ali je to počelo da se odražava na ekipu. Razgovaraćemo kada se vratimo, nadam se da neće biti problema".
"VEŠTAČKA TRAVA? NA TO NE MOŽEMO DA UTIČEMO"

Crno-beli će u četvrtak uveče igrati na veštačkoj travi.

"Prvi put vodim ekipu na veštačkoj podlozi, ali takvih terena ima sve više. Postoje stvari na koje ne možemo da utičemo. Juče smo trenirali na terenu koji ima takvu podlogu i ne verujem da će biti problema". 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: