Nazad

Crvena zvezda i Marko Bakić - gde je zapelo?

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 24.07.2012 - 19:54

Mogren želi obeštećenje odmah, a Crvena zvezda i agencija "LIAN Sports" da se pronađe drugi način. "Vijesti" pišu da je Bakić sve dalje od "Marakane".

  Sudeći prema napisima u srpskim medijima, "Crnogorski Kaka" uveliko je fudbaler Crvene zvezde, a njegova promocija u Ljutice Bogdana "zakazivana" je svakodnevno u prethodne dve, tri nedelje.

Ipak, Marko Bakić, osim na Wikipediji, još nije igrač Crvene zvezde.

Gde je zapelo?

MONDO saznaje da je transfer jednog od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima iz Mogrena u Crvenu zvezdu na korak od realizacije. Taj korak predstavlja pronalaženje načina na koji će Mogren zaraditi na prodaji 18-godišnjeg Budvanina, čija prava u pregovorima sa klubovima zastupa agencija "LIAN Sports GmbH", koju vode Nikola Damjanac i Falji Ramadani.

U ovom trouglu: Damjanac/Ramadani, Mogren i Crvena zvezda, uskoro bi trebalo da bude rešeno pitanje obeštećenja za ofanzivnog vezistu. Crnogorci bi voleli da odmah dobiju novac ili bar deo, a agencija i crveno-beli žele da postignu takav dogovor da Bakić bude plaćen naknadno.

Bakić je za Mogren odigrao 27 utakmica prošle sezone i postigao pet golova, bio je standardan u omladinskoj, a nedavno je debitovao i za mladu reprezentaciju Crne Gore. Na portalu specijalizovanom za transfere igrača, Transfermarkt, ne navodi se procena Bakićeve vrednosti, pa tako može samo da se nagađa oko koje sume se spore Crvena zvezda i Mogren.

Sudeći prema problemima koje crveno-beli imaju da isplate prvu ratu Melburn Hartsu za Elija Babalja, zbog čega visoki Australijanac nije licenciran za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i duele sa Naftanom, jasno je da beogradski klub nema mnogo prostora za uplatu svežeg keša na račun Budvana.

Stoga, pregovaračke sposobnosti Damjanca i Ramadanija biće presudne u nameri da se sklopi dogovor koji će zadovoljiti sve tri strane, jer je sam Bakić u više navrata isticao da želi da pređe u Crvenu zvezdu za koju navija. Navodno je zbog toga, rečeno je MONDU, propao i pokušaj Partizana da ga dovede prošlog aprila.

Agencija "LIAN Sports" u prvom timu Crvene zvezde trenutno ima dvojicu standardnih, ujedno i "A" reprezentativaca Srbije, Srđana Mijailovića i Nikolu Maksimovića.

U trenutku dok čelnici Crvene zvezde vode pregovore sa Mogrenom, crnogorske "Vijesti" objavile su članak o pojačanjima budvanskog tima Veselinu Bojiću i Bracanu Popoviću, u kojem se pominje i Bakić. Citiramo...

"A, još značajnija je situacija vezana za supertalentovanog Marka Bakića, koji je jedno vreme bio na korak od Crvene zvezde, a sada je sve dalje od 'Marakane'. Zvezda očigledno nema dovoljno novca da plati obeštećenje, pa će fudbaler kojeg su beogradski mediji prozvali 'crnogorski Kaka' ostati u Budvi sve dok neko ne odreši kesu...", pišu "Vijesti".

FK Mogren prošle sezone kuburio je sa isplatama zarada igračima i zbog finansijske krize odustao od Evrope ovog leta, pa je za očekivati da čelni ljudi ovog kluba insistiraju na isplati obeštećenja odmah.

Dakle, zapelo je oko novca.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: