Nazad

Crvena zvezda ili Partizan?

Izvor: B92, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 14.03.2021 - 12:46

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana od 19.30 igraju derbi ABA lige, uz direktan prenos na TV B92.

Treći duel dva tima ove sezone FOTO: Profimedia
Treći duel dva tima ove sezone, nakon što je prethodna dva dobila Zvezda u ABA ligi i polufinalu Kupa Radivoja Koraća, dolazi u potpuno različitoj atmosferi u taborima.
 
Zvezda je prekinula niz poraza u Evroligi pobedom nad Himkijem, vezala je i pet na Jadranu, dok je Partizan u "kontra" ritmu i ispao je iz Evrokupa pre samo tri dana.
 
Na sve to, crno-beli su izgubili šanse da se plasiraju u plej-of regionalnog takmičenja i sada igraju samo da "večitog" rivala sputaju i nanesu mu treći poraz.
 
Derbijima u ABA ligi vraća se trener crveno-belih Dejan Radonjić.
 
"Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu. Mi smo u žestokom ritmu, i isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon derbija. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu s Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos“, rekao je Radonjić u najavi.
 
Ono što Radonjiću remeti pripremu utakmice je što je kapiten Branko Lazić suspendovan na dve utakmice i zato propušta duel sa Partizanom.
 
Njegov kolega sa klupe Partizana Aleksandar Matović, koji je nedavno nasledio Saša Filipovskog,
 
"Nije fraza da je derbi drugačija utakmica od ostalih. Verovatno ovaj derbi malo više diktira neka situacija koja se kod nas razvijala prethodnih dana i tokom sezone, pa i zbog zdravstvenog biltena. U svakom slučaju, Zvezda ima određenu prednost što se tiče zdravstvenog stanja, forme i takmičenja u kojima igra, ali mi ćemo dati ono najbolje od nas da pokušamo da dobijemo tu utakmicu", poručio je Matović.
 
Ni Matović nije bez problema, pa će tako derbi propustiti Vilijam Mozli, Erik Mika i Rade Zagorac, dok je "rovit" Novica Veličković.
 
Početak utakmice, koju prenosi TV B92, zakazan je za 19.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: