Nazad

Dejan Stanković primljen u Interovu kuću slavnih

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Nacionalni sport - Utorak 14.05.2019 - 12:44

Srpski fudbaler Dejan Stanković premljen je u Kuću slavnih fudbalskog kluba Inter iz Milana

Stanković je nastupao za Inter od 2004. do 2013. FOTO FC Inter
- Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše - rekao je Stanković.
 
Ceremonija je održana uoči utakmice Intera i Kjeva. Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u Kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.
 
Osim Stankovića, u Interovu kuću slavnih glasovima navijača primljeni su Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca. U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.
 
Stanković je nastupao za Inter od 2004. do 2013. godine, odigrao je 326 utakmica i postigao 42 gola.
 
Sa milanskim klubom osvojio je pet šampionskih titula, četiri Kupa Italije, Ligu šampiona, četiri Superkupa Italije i svetsko klupsko prvenstvo.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: