Nazad

Đere poražen od Cicipasa na startu turnira u Akapulku

Izvor: OK Radio, agencije - Nacionalni sport - Sreda 23.02.2022 - 12:59

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo noćas da se plasira u osminu finala turnira u Akapulku, pošto je poražen od četvrtog igrača sveta Stefanosa Cicipasa sa 6:7, 6:7.

FOTO: Getty Images
Meč izmedju Đerea, 51. igrača sveta i grčkog tenisera trajao je dva sata i 14 minuta.
 
Đere je u prvom setu došao do brejka u sedmom gemu, da bi zatim u 10. gemu propustio set loptu, a do brejka dolazi grčki igrač.
 
Set je zatim otišao u taj-brejk u kojem je Cicipas vodio sa 4:6, ali je srpski teniser uspeo da osvoji tri uzastopna poena i dodje do još jedne set lopte.
 
Ipak ni novu set priliku Đere nije realizovao, a sa tri vezana poena set osvaja Cicipas.
 
Cicipas je odmah na početku drugog seta napravio brejk, koji je držao sve do 10. gema, kada je srpski igrač uspeo da izjednači.
 
Drugi set je takodje rešen u taj-brejku, a grčki teniser je do pobede došao posle iskorišćene treće meč lopte sa rezultatom 4:7.
 
Protivnik u narednoj fazi Cicipasu će biti američki igrač Džefri Džon Volf, koji je posle tri seta eliminisao Italijana Lorenca Sonega.
 
Plasman u osminu finala obezbedio je i pobednik Australijan opena Španac Rafael Nadal, koji je bio bolji od Amerikanca Denisa Kudle sa 6:3, 6:2.
 
Peti teniser sveta je tako upisao 11. pobedu iz isto toliko mečeva u godini, i izjednačio je svoj najboji početak sezone, pošto je isti skor zabeležio 2014. godine.
 
Nadal će u osmini finala igrati protiv još jednog Amerikanca Stefana Kozlova.
 
Izmedju ostalog prolaz u osminu finala osigurao je drugi teniser sveta Rus Danil Medvedev, pošto je bio bolji od Francuza Benoa Pera sa 6:3, 6:4.
 
Prvi nosilac u narednoj fazi igra protiv Španca Pabla Anduhara.
 
Amerikanac Tomi Pol je do osmine finala došao pošto mu je pri rezultatu 4:6, 5:1 meč predao šesti teniser sveta Italijan Mateo Beretini.
 
Pol će u sledećoj rundi igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: