Nazad

Đoković gubi glavnog sponzora – već mu je pronađena zamena?

Izvor: OK Radio, mediji - Nacionalni sport - Utorak 08.03.2022 - 13:51

Novak Đoković je i dalje u centru zbivanja teniske svetske javnosti, ali vesti nisu preterano dobre po njega.

FOTO: AP
Od kako je deportovan iz Australije kompanija "Lakosta", njegov glavni sponzor koji nosi na svakom meču na grudima, razmišlja o prekidu saradnje.
 
I prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt "Lucerner Cajtung", odlučeno je da "krokodil" završi ugovor sa srpskim teniserom.
 
"Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg Francuskog tenisera Lakoste. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje", navodi se i dodaje:
 
"Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama".
 
Zamena je već pronađena i ona bi trebalo da bude Amerikanka Venus Vilijams.
 
"Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost", navodi se u tekstu.
 
Ostaje da sačekamo zvaničnu potvrdu, ali sve navodi da će biti kao i u slučaju sa "Pežoom", sa kojim je nedavno prekinuta saradnja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: