Nazad

"Đoković nije kompletan teniser"

Izvor: B92 - Nacionalni sport - Petak 14.12.2012 - 14:53

Patrik Muratoglu napisao je na svom blogu na Evrosportu da je Novak Đoković imao padove na mentalnom planu u 2012. i da zato nije kompletan teniser.

Novak Đoković

"Đoković je prošao kroz nekoliko mentalnih faza ove godine i mislim da nije uspeo da se izbori sa statusom neporecivog broja jedan. Postao je svestan koje je uspehe napravio i to mu je poljuljalo samopouzdanje. To pokazuje da nije kompletan igrač, već da reaguje na svoje psihičko stanje. Kada nema samopouzdanja, Novakova igra se raspada“, smatra poznati trener.

"On ima manje oružja u igri nego Federer ili Mari i čini se da mu postaje sve teže da se izvuče iz teških situacija. Ne sme da dozvoli sebi momente sumnje jer u protivnom njegova igra trpi“, dodao je Muratoglu.

On je još napisao da je Novak „veoma prosečno“ odigrao finiš prvog dela sezone i da mu je na Rolan Garosu nedostajalo samopouzdanja od početka do kraja turnira.

Muratoglu dalje piše da je u drugom delu sezone Novak bio mnogo bolji, iako u njemu nije osvojio GS titulu.

„Bio je konstantno u samoj završnici i uspeo je pobednički da završi godinu, titulom na završnom Mastersu u Londonu. Kraj sezone je ohrabrujući za narednu sezonu, iako smatram da Đoković nikada više neće imati samopouzdanja kao 2011. godine“, piše Muratoglu, vlasnik jedne od najpoznatijih teniskih akademija na svetu.

Novak je ove godine osvojio Australijan open, turnire iz Masters 1000 serije u Majamiju, Torontu i Šangaju, trijumfovao je i u Pekingu, kao i u Londonu na Mastersu. NA US openu i Rolan Garosu igrao je finale, a na Vimbldonu je zaustavljen u polufinalu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: