Nazad

Đoković preokretom do finala

Izvor: Blic - Nacionalni sport - Subota 21.04.2012 - 17:28

Novak Đoković se po drugi put u karijeri plasirao u finale turnira Masters serije u Monte Karlu savladavši Tomaša Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:2 u polufinalnom duelu odigranom po snažnom vetru.

Nije baš sve krenulo kako treba za najboljeg tenisera sveta, koji se nije snalazio najbolje po vetrovitom vremenu, a pritom je imao priličnih problema sa prvim servisom rivala. Samo jedan jedini poen u prvom setu Berdih je izgubio kada je uspeo da ubaci prvi servis gde treba, no kako je u čak 60% slučajeva morao da servira i po drugi put, neizvenost je bila konstantna.


Đokovićev brejk za 4:2 nije mu doneo mnogo toga dobrog, jer je češki teniser sjajnom serijom potpuno preokrenuo zbivanja na terenu. Osvojivši 11 od 13 narednih poena, Berdih je najavio kome će pripasti uvodna deonica, a loše procene bile su razlog što je Nole u dva navrata reketom udarao o igralište, nezadovoljan svojim nastupom.


Sve se promenilo u drugom setu, u kome je drame bilo na pretek. Stigao je Đoković do 3:0, ali ne bez poteškoća: i u prvom i u trećem gemu imao je Berdih šanse za brejk, no kada je prevazišao te teške momente, najboljem teniseru sveta u nastavku je bilo mnogo lakše. Rutinski privevši kraju tu deonicu, Nole je sa odličnom igrom nastavio i u trećem setu - brejkom kojim je najavio početak nove serije.


Za tili čas se stiglo do 4:0 za Novaka, koji je ostavio Berdiha da se, potpuno zbunjen onim što ga je snašlo, pita kako je prokockao veliku priliku. A imao ih je, na pretek, dok se Đoković nije razigrao. A kada je zaigrao na nivou dostojnom prvog mesta na ATP listi, spasa za suparnika nije bilo.


Noletov rival u finalu, u nedelju od 14 časova, biće pobednik meča u kome se branilac titule Rafael Nadal sastaje sa Žilom Simonom.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: