Nazad

Đoković, Troicki i Jankovićeva u Rimu

Izvor: Tanjug - Nacionalni sport - Utorak 15.05.2012 - 08:40

Na terene teniskog kompleksa "Foro Italiko" u Rimu danas izlaze troje predstavnika Srbije - Novak Đoković, Viktor Troicki i Jelena Janković.

Najbolji teniser sveta Đoković u drugom kolu mastersa, na kojem brani titulu, igra protiv Australijanca Bernarda Tomića, a meč je na programu posle 19.30 sati. Jedini dosadašnji duel protiv trenutno 32. igrača na ATP listi srpki teniser je dobio prošle godine u četvrtfinalu Vimbldona rezultatom 3:1 u setovima.

Ukoliko savlada talentovanog Australijanca, Đoković će u osmini finala igrati sa pobednikom meča Radek Štepanek (Češka) - Adrijan Ungur (Rumunija)/Huan Monako (Argentina).

Znatno teži posao predstoji Troickom, jer je njegov rival peti teniser sveta, Francuz Žo Vilfred Conga. Meč je na programu posle 19 sati. Zanimljivo je da Troicki ima pozitivan bilans protiv Conge i vodi sa 3:1, ali su se poslednji put sastali 2010. godine.

Bolji iz današnjeg duela u osmini finala čeka pobednika meča Mihail Južnji (Rusija) - Huan Martin Del Potro (Argentina)/Mikael Lodra (Francuska).

Jelena Janković u prvom kolu WTA turnira Premijer serije igra od 11 sati protiv Rumunke Sorane Kirstee, trenutno 45. na svetskoj rang listi. Jedini dosadašnji međusobni duel, 2009. u Rolan Garosu, pripao je pet godina mlađoj Rumunki.
Pobednicu današnjeg meča u drugom kolu čeka Šveđanka Sofija Arvidson.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: