Nazad

Đoković u finalu Australijan opena, u nedelju za deveti trofej

Izvor: Tanjug, OK Radio - Nacionalni sport - Četvrtak 18.02.2021 - 12:17

MELBURN - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je danas pobedio Rusa Aslana Karaceva 6:3, 6:4, 6:2.

Đoković je posle sat i 55 minuta igre izborio deveto finale Melburna FOTO: AP
Đoković je posle sat i 55 minuta igre izborio deveto finale Melburna, a u nedelju će se boriti za deveti trofej na ovom gren slemu, treći za redom.
 
Rival u finalu biće mu bolji iz duela u kome se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Rus Danil Medvedev.
 
U prvom setu Karacev je pokazao zašto je najveće iznenađenje u Melburnu, jer do osmog gema pružao dostojan otpor najboljem teniseru sveta.
 
Tada je prvi put servis zakazao, a Đoković je odmah iskoristio prvu brejk loptu i u narednom odservirao za vođstvo u setovima.
 
Već na startu drugog seta Đoković krenuo je furiozno, dva puta je oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:2 i delovalo je vođstvo od 2:0 u setovima veoma blizu.
 
U osmom gemu probuđeni Rus je uspeo da vrati jedan brejk, osvojio dva gema u nizu za 5:4 u drugom setu.
 
U narednom servis gemu Đoković je morao da spasava dve brejk lopte, propustio je dve prilike da završi set, ali je na kraju realizovao treću set loptu i posle velike borbe došao do prednosti od 2:0.
 
Treći set Đoković je počeo brejkom i poveo sa 2:0, ali je 114. teniser sveta uzvratio i izjednačio na 2:0.
 
Do trećeg gema u nizu nije uspeo da dođe, jer je Đokoviću dozvolio je da mu oduzme servis, koji je potvrdio brejk za 4:2.
 
Srpski teniser tačku na ovaj susret stavio je u sedmom gemu, kada je još jednom oduzeo servis Rusu, da bi u narednom odservirao za deveto finale.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: