Nazad

Dolonc: Volim Srbiju

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Utorak 26.06.2012 - 12:49

Vesna Dolonc debitovala je na Vimbldonu kao srpska teniserka, ona je pre mesec dana dobila srpsko državljanstvo.

Devojka koja je rođena u Moskvi 1989. godine, od majke Ruskinje i oca Srbina, izjavila je izveštaču Sportskog žurnala sa teniskog turnira u Londonu, da je izabrala da igra za našu zemlju jer joj se sviđa kako u Srbiji tretiraju sportiste.

"Dopada mi se Srbija i želim da joj donesem rezultate. Volim tu zemlju" rekla je Dolonc koja u domovini svog oca najčešće posećuje grad Niš.

"Moj otac je iz Niša, tamo su mi baka i deda, a tamo imam i drugarice. Moj tata se preziva Manasijev, to mi je prvo pisalo u srpskom pasošu. Sada piše Dolonc jer se tako preziva moj muž. Rođena sam u Moskvi ali sam puno puta bila u Srbiji. Još učim srpski", objasnila je 206. igračica na WTA listi.

Vesna Dolonc neće braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu, zbog lošijeg rejtinga ali nada se učešću u Fed kupu.

"Od ITF-a zavisi da li ću igrati finale Fed kupa, u ekipi bi svi voleli da igram u Pragu. Još ništa nije sigurno, ali dogodine sigurno igram", kategorična je bila srpska teniserka.

Vesna Dolonc je u singlu eliminisana u prvom kolu Vimbldona od Bugarke Pironkove (5:7, 6:0, 7:5), ali predstoje joj mečevi u dublu - u paru sa Ukrajinkom Savčuk igraće protiv sestara Vilijems. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: