Nazad

Đorđević pred Španiju: Kada su slabije reprezentacije one trpe, ali kada su jače one igraju sa više ponosa

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Nacionalni sport - Subota 07.09.2019 - 11:43

Znaju kako da izvuku faul, kako da fintiraju, tu su majstori Rudi Fernandez pre svih, ali Rubio, Rivas i LJulj igraju veoma dobru odbranu – rekao je Đorđević

Najvažnija i najteža utakmica do sada FOTO: EPA
Reprezentacija Srbije održala je danas u dvorani u Vuhanu trening pred odlučujući meč sa Španijom (nedelja 8. septembar u 14.30 sati) za prvo mesto u J grupi Svetskog prvenstva u Kini.
 
Selektor Aleksandar Đorđević govorio je pred mnogobrojnim srpskim novinarima o utakmici koja odlučuje i o tome da li će naš tim na četvrtfinalni meč putovati kao prvoplasirani u grupi mu Šangaj ili kao drugoplasirani u Donguan.
 
– Najvažnija i najteža utakmica do sada… Najzahtevnija sigurno… Španci svako takmičenje krenu u slabijoj formi i onda se podižu. To već godinama rade, planski ili ne. Pričajući sa Skariolom, nije baš planski ovoga puta, ali je tako. Imaju veliko iskustvo, sjajne lidere koji vode igru poput LJulja i Rubija. Rudi Fernandez ima iskustvo, Pau Ribas radi posao sa klupe. Naravno, uz sjajnog Marka Gasola, braću Ernangomez i Klavera, to je odlična reprezentacija. Igraju mnogo snažno, fizički, na ivici faula kao i uvek. Moramo da budemo spremni da bismo uradili ono što očekujemo.
 
I Srbija je poslednjih godina podizala formu na velikim takmičenjima…
 
– I sada ćemo… – rekao je Đorđević. – Zavisi šta kažemo da je odlično. Ranijih godina smo govorili da i izlaskom na zagrevanje, već govorom tela i autoritetom pokažeš zašto si došao. I tako utičeš malo na protivnika. Kada su slabije reprezentacije one trpe, ali kada su jače one igraju sa više ponosa, snage i znanja. Biće teže sada…
 
Selektor je svojevremeno rekao da je cilj da se pobedi Španija…
 
– To je bila moja mala metafora i mislim da su je svi shvatili. Po mom mišljenju oni su bili dominantna evropska reprezentacija, igrali fantastično, počevši od starijeg Gasola.
 
Nekada su oni jurili nas i želeli da nas uvek pobede što ubedljivije? Da li i mi to sada želimo?
 
– Mi prvo hoćemo da pobedimo. Kako i na koji način, sa kolikom razlikom, manje je važno. Samo da idemo sigurni u sebe i način na koji igramo, da nastavimo u istom ritmu. Ništa specijalno nije potrebno. To što je bilo, bilo je. To su stvari koje se ciklično menjaju. Ovaj ciklus možemo da označimo na neki način, tako razmišljamo.
 
Španci igraju vrlo dobro defanzivno.
 
– Postoje igrači koji rade odličan defanzivni posao, poput Oriole, Klavera, mlađeg Ernangomeza i igrača koji ulaze sa klupe. Neke utakmice koje su u grupi igrali protiv Irana i Tunisa, Kino Kolom je ušao sa klupe kao treći plejmejker i povezao ih, ali, taj njihov odbrambeni fajt je njihov zaštitni znak već godinama. Znaju kako da izvuku faul, kako da fintiraju, tu su majstori Rudi Fernandez pre svih, ali Rubio, Rivas i LJulj igraju veoma dobru odbranu. To je super izazov i dolazi u pravom trenutku – rekao je Đorđević.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: