Nazad

Đorić: "Radomir Antić najuspešniji srpski trener"

Izvor: Sportski žurnal, OK Radio - Nacionalni sport - Nedelja 12.04.2020 - 14:18

Radomir Antić nas je napustio pre šest dana, u 72. godini života, posle kratke i teške bolesti.

Mediji u Španiji i u Srbiji danima pišu o svim podvizima i neverovatnim uspesima srpskog trenera, a Milovan Đorić nema dilemu da je najbolji ikada u našoj zemlji.
 
"O Radomiru Antiću, mislim što i drugi. Najuspešniji je srpski trener u istoriji našeg fudbala. Dovoljno je reći da je uspešno vodio Atletiko, Real Madrid i Barselonu, tri najveća španska kluba. I ništa više da nije uradio, uradio je mnogo. Sa Atletikom je ostvario veliki uspeh, uzeti titulu onoj Barseloni, nešto je o čemu se godinama pričalo... Vodio je Saragosu, Seltu, Ovijedo, dva velika kineska kluba... Kapa dole", rekao je Đorić za Žurnal.
 
Za one koji ne znaju, Radomir Antić je jedini trener u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba, Real (1991, 1992), Atletiko Madrid (1995/96, 1999. i 2000) i Barselonu (2003), kao i Saragosu, Ovijedo, Seltu, dok je našu reprezentaciju odveo na SP u Južnoj Africi 2010. godine, nakon čega je dobio otkaz.
 
"Nije vodio klubove u Srbiji, ali je bio selektor reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bila zadešena mnogim nesrećama, od Kuzmanovićevog i Vidićevog nesrećnog penala, do onog nedosuđenog za nas u poslednjem minutu utakmice sa Australijom koji bi promenio sve. Pre toga bili smo svedoci velike igre i pobede protiv Nemačke", rekao je Đorić, koji priznaje da mu se jedan potez Antića nije dopao.
 
"Nije mi se svidelo što je tužio FSS, a nije mogao da vodi reprezentaciju zbog kazne FIFA, ali, kad govorim o Radomiru Antiću, moram da se vratim na početak i konstatujem da je bio naš najbolji i najuspešniji trener čija dela govore sve", zaključio je Đorić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: