Nazad

Drenovak: Nisam hteo da razočaram Novaka

Izvor: Mondo - Nacionalni sport - Nedelja 29.07.2012 - 12:20

Srpski bokser zadovoljan pobedom na startu olimpijskog turnira. Kaže da ga je na treningu gledao Đoković i pohvalio, pa se maksimalno potrudio u prvom kolu.

 Jedini predstavnik Srbije u boksu na Olimpijskim igrama Aleksandar Drenovak uspešno je 

započeo takmičenje u Londonu.
 
On je na startu takmičenja u kategoriji do 75 kilograma pobedio Maria Delgada Suareza iz Ekvadora sa 13:12 u tri runde.
 
Srpski bokser bio je zadovoljan učinkom.
 
"Prvi meč je uvek težak. Turnirski sam borac, iz borbe u borbu boksujem bolje. Tako je bilo mi na Svetskom prvenstvu u Bakuu, gde sam startovao trijumfom na preglasavanje. Da sam tada izgubio, ništa od Londona. Osećam da će biti sve bolje. Zahvalan sam Vrnjačkoj Banji, jer je čitav grad oblepljen plakatima sa porukom 'Aco uz tebe smo'. Konačno i Novak Đoković me je gledao na treningu i rekao da sam 'zver'. A, kad Novak kaže, gde da ga razočaram", preneo je "Žurnal" izjavu Drenovaka posle plasmana u drugo kolo olimpijskog turnira.
 
Srpski bokser je zbog pomeranja satnice od strane domaćina duel završio iza ponoći po srednjeevropskom vremenu. Trener Miodrag Milić kaže da je to uticalo na Drenovaka.
 
"Svaki početak je težak. Bio je u defanzivi u prvoj rundi. Ovo je ipak termin koji nije navikao, da boksuje oko 11 uveče. U Kardifu smo trenirali oko 15,30 časova. Prvi put sam ga razgibavao četiri sata ranije. Ustao je u sedam, ipak je to debi na Igrama. Sledeći rival Turčin je odličan. Aca će sigurno boksovati bolje, daće sve od sebe, a da li će pobediti, videćemo", izjavio je trener Miodrag Milić.
 
A Drenovak će u ring u četvrtak, kada će mu protivnik u drugom kolu biti Turčin Adem Kiliči, koji je pobedio na poene Nursahata Pazijeva iz Turkmenistana (14:7).
 
"Kiliči je veliki borac, ali nije nepobediv. Sigurno je da moram da budem bolji nego što sam delovao u prvom meču. Počeo sam stegnuto i srećom malo sam zaostao u bodovima u prvoj rundi. U drugoj sam bio mnogo bolji, nije lako preokrenuti rezultat. Prednost je trebalo da bude veća. U poslednjoj rundi sam se odlepio, a zatim je rival svestan da gubi, krenuo agresivnije i smanjio razliku, ali, nedovoljno da pobedi", istakao je Drenovak.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: